MEB'den yeni ders: Öğrencilere esnaf kültürü öğretilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MEB'den yeni ders: Öğrencilere esnaf kültürü öğretilecek

MEB harekete geçti ve öğrencilere esnaf kültürünün öğretilmesi için Ahilik eğitimleri verilecek.

Eğitim 27 Ağu 2024 0
MEB'den yeni ders: Öğrencilere esnaf kültürü öğretilecek

MEB ahilik öğretecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada yeni eğitim öğretim yılında milli ve manevi değerleri güçlendirmek ve fütüvvet ehli mezunların iş hayatında aktif rol almaları için harekete geçti. Bunun için esnaf kültürü artık okullarda ders olarak öğrencilere okutulacak.

Gelen bilgilere göre bu kapsamda Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde Ahilik kültürünü temel alan Genç Girişimci Ahiler projesinin başlatılacağına yer verildi. Söz konusu proje ile öğrencilerin karakter gelişimine katkıda bulunulması ve ülkenin geleceğine sağlam bir temel oluşturulması planlanıyor.

İlk adım atıldı: Öğretmenler için kurs veriliyor

Öte yandan öğretmen ile öğrenciler için de benzer şekilde çalışmalar yapılacak. Bunun için online bir kurs yayınlandı.

"Ahilik Kültürü ve Girişimcilik Eğitici Eğitimi Kursu" adı verilen online kurs öğretmenler için erişime açıldı. Eğitim programı ile öğretmenlere ahilik kültürünü ve girişimcilik becerilerini derinlemesine anlama fırsatı sunularak edindikleri bilgileri öğretim süreçlerinde etkin kullanabilmeleri için gereken yeterlilikler ve vasıfların kazandırılması planlanıyor.

Eğitimi alan öğretmenler, Milli Eğitime bağlı okul ile kurumlarda görev yapan atölye ve laboratuvar dersi öğretmenlerine, "Ahilik Kültürü ve Girişimcilik Eğitimi Seminerleri" düzenleyecek.

Ahiliğin başkenti Kırşehir'deki akademisyenler tarafından verilecek

Yapılacak bu çalışma ile Ahilik kültürü ve girişimcilik konularında öğrenciler bilgilendirilecek, farkındalık artırılacak. Bu konudaki eğitimler, Ahilik kültürünün başkenti olan Kırşehir'deki akademisyenler tarafından verilecek.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç