Maksul Gıda iflas etti: Aylardır maaş alamayan çalışanlar işsiz kaldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Maksul Gıda iflas etti: Aylardır maaş alamayan çalışanlar işsiz kaldı

200 civarında şubesi bulunan gıda devi Maksul Gıda'nın iflasına karar verildi. İşte gelen son dakika bilgileri.

İş Dünyası 23 Haz 2024 1
Maksul Gıda iflas etti: Aylardır maaş alamayan çalışanlar işsiz kaldı

Son dakika: Gıda devi Maksul Gıda iflas etti.

İflas başvurusu yapan aksul Gıda'nın bu başvurusu, Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarfından kabul edildi ve Maksul Gıda ile sahibi Hakan Şenol için iflas kararı verildi.

Ciddi bir zorluk geçiren ve geçen aylarda 200 şubesinden 150 tanesini kapatmak ararı alan Maksul Gıda, kalan 50 şubesinin de kapatılması yönünde karar aldı ve iflas bayrağını çekti.

İFLASA DAİR SON BİLGİLER, DETAYLAR

Türkiye genelinde toplamda 200'den fazla şubesi olan Maksul Gıda hakkında gelen son dakiak bilgileri şu şekilde:

Ekonomik zorluklar nedeniyle zor dönemler geçiren ve 3 yıldır sıkıntılar yaşayan MAksul Gıda, buna daha fazla dayanamadı ve şirket, sonunda iflas bayrağını çekmek zorunda kaldı.

3 sene önce başlayan sıkıntılar sonrası konkordato talebinde bulunan söz konusu şirket, bu3 seneden bu yana 200 şubesinden 150 tanesini kapatmıştı.

Konkordato başvurusunu inceleyen mahkeme ise şirket için bilirkişi raporu istedi. 3 bilirkişinin hazırladığı rapora göre şirketin toparlanmasının mümkün olmadığına ve iflasının ilan edilmesi gerektiğine karar verildi.

En fazla şubesi Bursa'da bulunan Türkiye'nin kuruyemiş devlerinden olan Maksul Gıda, bu gelişmeden sonra kalan 50 şubesini de kapatma kararı aldı ve tüm şubeleri kapandı.

AYLARDIR MAAŞ ALAMAYAN İŞÇİLER İŞSİZ KALDI

200'e yakın çalışanı olan söz konusu şirketin aylardır personellerine maaş veremediği öğrenildi. Bu işçilere ödenmeyen maaşlar sonrası şirket iflas edince personeller de işsiz kalmış oldu.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 3 Ay Önce
makbul,maksul,mahsul bu şirketşer vergi az ödemek için bölünmüş şirketlerdir..Arka planda aynı kişilere ait.