Liyakat Vaat oldu: Durum içler acısı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Liyakat Vaat oldu: Durum içler acısı

Olması gereken şeyler vaat olarak veriliyor. Üniversite rektörü, göreve geldikten sonra liyakati esas alacağını söyledi.

Kamu 27 Ağu 2024 0
Liyakat Vaat oldu: Durum içler acısı

Olması gereken şeyler vaat oluyor.

Maalesfe kamuda son dönemlerde en çok tartışılan konu liyakat konusu oldu. Liyakatsız isimler nedeniyle kamuda birçok işte aksama meydana gelirken artık seçimlerde mülakatın kaldırılması vaat olurken şimdi de Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Mustafa Hatipler'in vaadi liyakat oldu

Üniversiteyi yönetirken en dikkat edeceği hususun liyakat olduğunu dile getiren Hatipler, "Bu kurumu yönetirken en dikkat edeceğim hususların başında liyakat olacağını bu kürsüden sizlerin huzurunda özellikle vurgulamak istiyorum. Çalışanın hakkını vermek her zaman için en büyük düsturum olacaktır. Trakya Üniversitesi sadece bu binalar içinde ve dört duvar arasında eğitim öğretim veren bir kurum olmamalıdır. Edirne gibi kadim bir şehir ve topyekün Balkan şehirleri, bu üniversitenin en temel laboratuarıdır. Edirne ve Balkanlar, tarihin, mimarinin, tıp tarihinin, sanat tarihinin, kültürün ve turizmin laboratuvarı ve adeta deposudur. Üniversitemiz akademisyenleri bu şehrin ve Balkan şehirlerinin sokaklarında ve abidelerinin içinde olmalıdır. Edirne ve Balkanlar ile ilgili daha çok kitap, araştırma ve makale yazılmalı, daha çok tez üretilmeli, daha çok bilimsel ve akademik katkı sunulmalıdır. Bu dileğimin gerçekleşmesi için en üst düzeyde gayret göstereceğimi ifade etmek istiyorum" dedi.

Bu vaat içler acısı durumu ortaya koyuyor

Bu takdir edilecek bir konu. Ancak bulunduğumuz durum, zaten olması gereken liyakatın bir vaat olarak sunulması içler acısı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç