Lise mezunu KPSS başvuru ne zaman 2024: İşte başvuru tarihi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Lise mezunu KPSS başvuru ne zaman 2024: İşte başvuru tarihi

KPSS lise sınavı için son dakika açıklaması geldi ve sınav başvurusuna kısa süre kaldığı bildirildi. İşte başvuru ve sınav tarihi.

KPSS 14 Tem 2024 0
Lise mezunu KPSS başvuru ne zaman 2024: İşte başvuru tarihi

Lise mezunlarının gireceği KPSS ne zaman 2024?

2024 yılı lisans KPSS bugün başlıyor. Ön lisans KPSS'nin başvurusu ise geçen ay alınmıştı. Şimdi sadece lise KPSS başvurusu kaldı. Peki lise mezunlarının gireceği KPSS ne zaman yapılacak? KPSS başvurusu ne zaman başlıyor? İşte gelen son dakika bilgileri.

KPSS lise başvurusuna 4 gün kaldı.

Kimler lise KPSS'ye girebilir

2 yılda bir yapılan ortaöğretim KPSS'ye liseyi bitiren herkes ve lisede 3 veya 4'üncü sınıfta okuyan öğrenciler de katılabilecek. Söz konusu sınava girecek adaylar, buradan aldıkları puanı 2026 yılında yapılacak lise KPSS'ye kadar kullanabilecek. Bu süreçte yapılacak memur alımlarına başvuru yapabilecek.

Lise 3 ya da 4'üncü sınıfta okurken bu sınava giren adaylar, aldıkları puanı mezun olmadan kullanamayacak. Lise 4'te okuyan bir öğrenci, sınava girip 100 puan bile alsa liseyi bitirmeden bu puanı kullanıp memur alımlarına başvuru yapamayacak. Liseyi bitirip diplomasını aldığı gün bu puanı kullanabilecek.

Kpss ortaöğretim başvurusu ne zaman, nasıl yapılacak?

Lise KPSS başvurusu 18 Temmuz'da başlayacak. Başvurular 30 Temmuz'da sona erecek. Daha sonra 6-7 Ağustos'ta geç başvurular alınacak. Sınav ise 15 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav başvurusu ais.osym.gov.tr adresinden alınacak. Başvuru ekranı açıldığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç