Lahmacun 900, makarna 700, çay 90 lira... Ama Bodrum'da fiyatlar pahalı değilmiş
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Lahmacun 900, makarna 700, çay 90 lira... Ama Bodrum'da fiyatlar pahalı değilmiş

Bodrum Belediye Başkanı yaptığı son dakika açıklamasında fiyatların pahalı olmadığını söyledi ve algı yapıldığını dile getirdi.

Finans Magazin 12 Tem 2024 2
Lahmacun 900, makarna 700, çay 90 lira... Ama Bodrum'da fiyatlar pahalı değilmiş

Bodrum pahalı değilmiş.

Hersene tatil dönemind efiyatlarla sıkça gündeme gelen Bodrum, bu sene de sosyal medya üzerinde sık sık gündeme gelmişti. On binleri geçen hesaplar, 1000 liraya kadar dayanan lahmacunlar, 100 liraya dayanan çaylar her yerde ciddi tepki toplarken Bodrum Belediye Başkanı'ndan bir açıklama geldi.

Lahmacun en çok konuşulan oldu

Bodrum'da mekanlardan gelen rakamlara baktığımızda zam şampiyonunun Lahmacun olduğu görülüyor. Lahmacun ayran 950 liraya satılırken makarnanın fiyatının 700 lira, bir top dondurmanın ise 250 liradan satışa çıktığı görülüyor.

Çay 90, küçük su ise 50 liradan başlıyor.

Halk TV'den Buket Güler'e açıklamalarda bulunan Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Bodrum'daki fiyatların pahalı şekilde gösterilmesinden rahatsız olduklarını söyledi ve algı operasyonu yapıldığını dile getirdi.

Güler açıklamasında şunları söyledi:

"Bodrum’un pahalı olduğu algısı her yıl olduğu gibi sene başında lahmacun endeksi ile gündemde. Lahmacun Bodrum plajlarında her gün tüketilen bir şey değil ama ne hikmetse birtakım kimseler lahmacun ile Bodrum’u özdeşleştirip Bodrum’da pahalılık algısı vurmaya çalışıyor"

"Zam yapılmalı"

Bodrum'da her bütçeye uygun yerlerin olduğunu söyleyen Güler, "Bodrum’daki pahalılık algısıyla bize haksızlık yapılıyor. Geçen yıla kıyasla her şeye zam geldi tabii ki Bodrum’da, işletme sahipleri bunu fiyatlara yansıtmak zorunda. Bodrum vatandaşlara geniş yelpaze sunuyor. Bodrum’da 200 liraya da yemek yersiniz 2 bin 500 euroya da yemek yersiniz" dedi.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
yemeyin Gelin Gaziantep e 3 liraya hepsini yediri. size
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Bu fiyata satarsınız turisti yunan adalarında görürsünüz