Kuyumcu Esnafı Altının Yıl Sonunda Ne Kadar Olacağını Açıkladı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kuyumcu Esnafı Altının Yıl Sonunda Ne Kadar Olacağını Açıkladı!

Kapalıçarşı kuyumcu esnafı, altının yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı! İşte haberin detayları...

Altın 20 Tem 2024 23:24 0
Kuyumcu Esnafı Altının Yıl Sonunda Ne Kadar Olacağını Açıkladı!

Kapalıçarşı kuyumcu esnafı Burhan Şenboz, altını değerlendirdi.

Altın piyasasında hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. Altın hafta içide 2.600 seviyesine gelerek rekor kırmıştı. Rekor kıran altın, haftanın son işlem gününde düşüş göstermişti. Peki altında bundan sonra ne olacak? Kuyumcu esnafı olacakları açıkladı. İşte haberin detayları...

Altın Neden Düştü?

Gram altında fiyat düşüşünün nedenini açıklayan Kapalıçarşı kuyumcu esnaflarından Burhan Şenboz, “Altın fiyatlarında oldukça değişken bir tablo ile karşı karşıya kaldık. Önce hızlı bir yükseliş ve sonrasında da geri çekilme oldu. Bunlara artık alışmamız gerekiyor. Altın fiyatları yükseldikçe teknik olarak kar satışları gelecek ve fiyatlar geri çekilecek. Sonrasında ise yeniden bir yükseliş hareketi yaşanacak. Akabinde ise yine kar satışları ile fiyatlar gerileyecek. Yıl sonuna kadar altında ana senaryo bu olacak.” dedi.

Altın Rekor Kırmaya Devam Edecek

Altın için olumsuz bir durum olmadığını vurgulayan Burhan Şenboz, “Altın için piyasa oldukça pozitif diyebiliriz. FED’in faiz indirimlerine hazırlık yaptığı artık biliniyor. Bu da altın fiyatlarını yükseltecek bir durum olacak. Bundan sonra altın fiyatları adım adım yükselecek. Bu yükselişlerle beraber çok geçmeden sürekli gram altında fiyat rekoru kırıldı haberlerini konuşmaya başlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Alım Fırsatı Mı?

Altında alım fırsatı konusunu da yorumlayan Burhan Şenboz, “Altın yatırımını şu ana kadar yapmış olmak gerekiyordu. Bunu yapamayan veya eline yeni para geçenler için yaşanan her düşüş alım fırsatıdır. Altın alırken bu açıdan bakmak gerekiyor. Yıl sonunda çok farklı bir fiyat göreceğiz. Şu anda altın fiyatı yükselmiş olsa da buna rağmen bugün altın alımı yapanlar yıl sonu geldiğinde kazançlı olduklarını görecekler.” şeklinde konuştu.

Altın Yıl Sonunda Ne Kadar Olacak?

Gram altın fiyat tüyosu da veren Burhan Şenboz, “Gram altında yıl sonunda hangi fiyatın görüleceği sorusu ile sık sık karşılaşıyoruz. Çok sürpriz gelişmeler yaşanmaz ise bundan sonra gram altında fiyat yükselişleri göremeye devam ederiz. Yıl sonunda ise kişisel kanaatime göre 3.400 TL’ye dokunmuş bir gram altın ile karşılaşırız. Bundan sonra 2-3 yıl altın fiyatları yatırımcılarını üzmeyecek diyebilirim.” dedi.

Paylaşılan bu haber Finans7.com tarafından yatırım tavsiyesi değildir!

Altın, dolar, euro ve borsanın günlük durumlarından anında haberdar olmak istiyorsanız; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç