Kurban Bayramı kredi kartı ile geçti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kurban Bayramı kredi kartı ile geçti

Kurban Bayramı'nda kredi kartı harcamaları adeta patladı. Nakdi olmayan vatandaş kredi kartlarına sarıldı.

Kredi 22 Tem 2024 15:13 0
Kurban Bayramı kredi kartı ile geçti

Son veriler açıklandı: Kurban bayramı kredi kartı ile geçti.

Enflasyonun ciddi şekilde yükseldiği ülkemizde vatandaşların tek umudu kredi kartları oldu. Kredi kartlarından yaptıkları alış verişleri taksitlere bölen vatandaşlar, bu kartlardan şimdi aldıklarını taksitler şeklinde ödeyerek enflasyon karşısında az da olsa kendini korumaya almaya çalışıyor.

Özellikle son 2 yılda almadığı bir şeyi diğer gün daha pahalı gören vatandaşlar, ihtiyacı olan şeyleri adeta kapış kapış almaya çalışıyor. Bu da kredi kartlarında harcama patlaması yaşatıyor.

Arife gününün eklenmesi ile birlikte 9 güne çıkarılan bayram tatilinde, sadece Arife ile bayramdan 216 milyon adetlik kredi kartı işlemi yapıldığı görülüyor. Bu işlemlerle birlikte vatandaşlar toplamda 132.3 milyar liralık alış veriş yapmış oldu.

Bu kapsamda yapılan ödemeleri geçen seneye göre karşılaştırdığımızda ödemelerin bu sene yüzde 93 seviyesinde artış gösterdiği görülüyor.

En fazla harcama yapılan sektörler

Kurban bayramında yapılan harcamalara baktığımızda geçen seneye göre en fazla artış yüzde 137 ile kuyum sektöründe oldu. Daha sonra giyim yüzde 127 artış gösterirken en fazla artan diğe sektörlerden biri yüzde 116 ile araç kiralama oldu.

Market harcamaları ise yüzde 110 oldu.

En fazla harcama yaaılan saatler 18.00 ile 19.00 arası olurken en fazla işlem saat 18.12'de oldu. Harcamaların yüzde 94'ü yurt içinde olurken yüzde 6''Sı yurt dışında oldu.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç