Kredi not artırımı, beraberinde para da getirecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kredi not artırımı, beraberinde para da getirecek

Moody's kredi not artırımından sonra Cumhurbaşkanlığı, kolay finansmana erişimin daha da kolaylaşacağını söyledi.

Ekonomi 21 Tem 2024 0
Kredi not artırımı, beraberinde para da getirecek

Kredi not artırımı, beraberinde para getirecek.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s tarafından geçen akşam yapılan açıklamada ülkemizin kredi notunun 2 kademe yükseltildiği ve B2 seviyesinden B1 seviyesine çıkarıldığına yer verildi. Bu not artırımından sonra ilk değerlendirmelerden biri Cevdet Yılmaz'dan geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz sosyal medya hesabı üzerinden konu ile ilgili bir değerlendirmede bulundu ve olumlu verilerin gelmeye devam ettiğini söyledi.

Deprem sonrası açıklanan OVP'nin kararlılıkla sürdürüldüğünü söyleyen Yılmaz şu değerlendirmelerde bulundu:

"Siyasi ve makroekonomik istikrar içinde, ülkemizi sürdürülebilir ve kapsayıcı şekilde büyütmeyi öngörüyoruz. Amacımız enflasyonu düşürmek, kalıcı refah artışı sağlamaktır. MB rezervlerimiz tarihi yüksek düzeylerde seyrederken, risk göstergeleri, cari açık ve bütçe açığında OVP hedeflerimizi aşan iyileşmeler yaşanıyor"

Hem içeride hem de dışarıda güven oluşturulan politikaların birçok alanda olduğu gibi kredi derecelendirme kuruluşlarının not artırımlarında da etkisini gösterdiğini söyleyen Yılmaz, "Artan kredi notumuzun yatırım, istihdam, üretim ve ihracat için daha nitelikli finansmana erişimi kolaylaştırmasını bekliyoruz. Para ve maliye politikalarımızın yanı sıra yapısal reform gündemimizi de güçlü bir şekilde ele alıyoruz. Gerek Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) gerekse Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) çerçevesinde belirlediğimiz somut çalışmaları ekip ruhu içinde hayata geçiriyoruz. Katma değerli üretimin ve verimliliğin artığı bir ekonomik yapı ile ülkemizi güçlü yarınlara, milletimizin yaşam standartlarını daha yükseklere taşımaya kararlıyız" dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç