Kredi kartı aidatları iade ediliyor mu? DMM açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kredi kartı aidatları iade ediliyor mu? DMM açıkladı

Kredi kartı aidatları geri ödeniyor, iade ediliyor iddialarına inanmayın. Konu ile ilgili açıklama DMM'den geldi.

Bankalar 23 Tem 2024 0
Kredi kartı aidatları iade ediliyor mu? DMM açıkladı

E Devlet üzerinden kredi kart aidatı iadesi yalanına inanmayın.

Kredi kartı olanlar, sosyal meyda üzerinde dolaşan fotoğraflara kanarak aidatların geri ödeneceğini sanıp kart bilgilerini, e devlet kapısı sandığı dolandırıcı sayfalarına giriyor. Bu duruma karşı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi bir uyarı açıklamasında bulundu.

Nasıl yapıyorlar?

Bu kişiler, bir internet sitesi oluşturuyor. Tema olarak e devlet sitesine benzetilen bu sitede kart aidatlarının ödendiği söyleniyor ve kişilerin kişisel bilgileri ile banka bilgilerini girmesi isteniyor. Bu aşamadan sonra bilgilerinizi ele geçiren dolandırıcılar, kartınızdan paranızı çekiyor.

Bu konuda uyarı yapan DMM, şu ifadeleri kullandı:

Bazı sosyal medya platformlarından Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)  adı kullanılarak,  “Meclis kararıyla vatandaşlara son 3 senelik kart aidatlarının iade edileceği” iddiasıyla yapılan paylaşımlar dolandırıcılık amaçlıdır.
                                                                                      
"Kart aidat ve işlem ücreti iadesi" verileceği vaadiyle yapılan paylaşımlardaki link aracılığıyla, kullanıcıların e-Devlet bilgilerinin ele geçirilmesi amaçlanmaktadır. 

Kamu kurum ve kuruluşlarının ad ve logoları kullanılarak yürütülmeye çalışılan dolandırıcılık faaliyetlerine dikkat ediniz.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç