KPSS sorusu: Saatleri Ayarlama Enstitüsü kahramanları, karakterleri kim?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KPSS sorusu: Saatleri Ayarlama Enstitüsü kahramanları, karakterleri kim?

Saatleri Ayarlama Enstitüsü romanının karakterleri kimdir? Kitapta hangi isimler geçiyor? İşte KPSS sorusu ve cevabı.

KPSS 14 Tem 2024 0
KPSS sorusu: Saatleri Ayarlama Enstitüsü kahramanları, karakterleri kim?

Saatleri Ayarlama Enstitüsü karakterleri, kahramanları kimdir?

KPSS lisans oturumunda Saatleri Ayarlama Enstitüsü kitabınının karakterlerinin kim olduğu sorusu soruldu.

Söz konusu soru, cevabı en merak edilen sorular arasında yerini alırken biz de bu yazımızda karakterler hakkında bilgi verdik. İşte Saatleri Ayarlama Enstitüsü karakterleri.

Yazar: Ahmet Hamdi Tanpınar.

Hayri İrdal karakteri, özellikleri ve romanda nasıl geçtiği şu şekilde: Romanın baş kahramanıdır. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı profesörü olarak görev almaktadır. Hayri Bey'in saatleri ayarlama konusunda kimileri tarafından sıklıkla eleştirilen büyük bir tutkusu vardır.

Mümtaz karakteri, özellikleri ve romanda nasıl geçtiği şu şekilde: Hayri İrdal'ın yakın arkadaşıdır. Şehir planlama uzmanıdır. İstanbul Belediyesi'nde çalışmaktadır.

Saniye karakteri, özellikleri ve romanda nasıl geçtiği şu şekilde: Hayri İrdal'ın eşidir. Eşinin saatleri ayarlama konusundaki tutkusuna anlayışla yaklaşan bir karakterdir.

Nuran karakteri, özellikleri ve romanda nasıl geçtiği şu şekilde: Hayri İrdal'ın öğrencisi ve yakın dostudur. Hayri İrdal'a karşı büyük bir saygı besler.

Suat karakteri, özellikleri ve romanda nasıl geçtiği şu şekilde: Mümtaz'ın oğludur ve Hayri İrdal'ın öğrencisidir. Babası gibi şehir planlaması konusunda ilgilidir. Babasıyla birlikte İstanbul'un modernleşmesi için çalışmalar yürütür.

İhsan karakteri, özellikleri ve romanda nasıl geçtiği şu şekilde: Hayri İrdal'ın eski öğrencisi ve yakın arkadaşıdır. İstanbul'da gazetecilik yapmaktadır. Hayri İrdal'ı eleştiren bir karakter olarak karşımıza çıkar.

Nuri Efendi karakteri, özellikleri ve romanda nasıl geçtiği şu şekilde: Memurdur. Aynı zamanda saat tamiriyle uğraşır. Nuri Efendi, bozuk veya yanlış ayarlanan saatlerle yapılan zaman israfının bir çeşit günah olduğuna inanır.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç