KPSS iptal edilecek mi? Konu TBMM'ye geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KPSS iptal edilecek mi? Konu TBMM'ye geldi

Son dakika haberi: KPSS lisans oturumunun iptal edilip edilmeyeceği netleşiyor. Konu TBMM gündemine geldi.

KPSS 22 Tem 2024 0
KPSS iptal edilecek mi? Konu TBMM'ye geldi

KPSS iptal edilecek mi? Konu TBMM gündemine geldi.

TBMM'den son dakika haberi geldi. CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba TBMM'ye sunduğu soru önergeisnde KPSS lisans oturumu ile ilgili iddiaları Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e sordu ve cevap istedi.

Söz konusu soru önergesinde şu ifadelere yer verildi:

KPSS, Türkiye'de kamu kurumlarına memur alımlarında kullanılan ve adayların genel yetenek, genel kültür, mesleki bilgi ve becerilerini ölçen, ÖSYM tarfından hazırlanan bir sınavdır. Milyonlarca vatandaşımızı ve ülkemiz kamu kurumlarının niteliklerini doğrudan ilgilendiren bu sınavın şüphe bırakmayacak bir şekilde planlaması, soruların düzenlenmesi ve sınavın yine hiçbir adaletsiz durum gerçekleşmeyecek şekilde gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Ülke basına yansıyan haberlere göre;

2024 KPSS genel kültür ve genel yetenek sınavında farklı branşlarda birçok sorunun yanlış olduğu dile getirilmiş, adayların farklı kitapçıklarda farklı soruların yer aldığına dair soruları ve sınavla ilgili birçok iddia söz konusu olmuştur. Sınavın üstünden önemli bir süre geçmesine rağmen ÖSYM kamuoyunu bilgilendirmemiş, milyonlarca vatandaşımızın adalet ve açıklama beklentisi karşılıksız bırakılmıştır.

Bu bağlamda;

1-ÖSYM konuyla ilgili 1 haftadan fazla süre geçmesine rağmen neden açıklama yapmamaktadır? 

2-Türkçe, Tarih, Matematik ve Coğrafya sorularında herhangi bir hata bulunmakta mıdır? 

3-Sınav kitapçıklarının farklı şehirlerde sınav öncesinde açıldığı iddiaları derinlemesine araştırılmış mıdır? Araştırıldıysa netice nedir? 

4-Farklı kitapçıklarda soruların farklı yazıldığı iddiası doğru mudur?

Kpss iptal edilir mi?

KPSS iptal edilmedi. Bu gidişle de edilmeyecek. TBMM'ye gelen soru önergesine önümüzdeki günlerde cevap gelmesi ve KPSS ile ilgili detayların netleşmesi bekleniyor. KPSS açıklaması geldiğinde bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç