KPSS 2024/1 memur alımı tercih kılavuzu yayınlandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KPSS 2024/1 memur alımı tercih kılavuzu yayınlandı

Son dakika haberi: ÖSYM Başkanlığı 2024 yılı KPSS tercih kılavuzunu yayınladı. Kamuya mülakatsız memur alımı yapılacak.

Memur Alımı İlanları 11 Tem 2024 11:44 0
KPSS 2024/1 memur alımı tercih kılavuzu yayınlandı

Son dakika: KPSS 2024/1 memur alımı tercih kılavuzu yayınlandı. Tercihler nasıl yapılır, tercih robotuna nasıl giderim?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yayınlanan son dakika açıklamasında 2024 KPSS tercihleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarına en az ortaöğretim / lise mezunları arasından çok sayıda memur alımı yapılacağına yer verildi.

Söz konusu memur alımına baktığımızda başvuru şartlarının şu şekilde olduğu görülüyor:

- Türk vatandaşı olmak.

- 18 yaşını tamamlamış olmak.

- Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

- Kılavuzda yer alan “kadroları” tercih edecek adaylar için; Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin altıncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak. (Askerde bulunan adaylar da tercih yapabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı veya bakaya durumda bulunan adayların tercihte bulunmamaları gerekmektedir.)

- Kılavuzda yer alan “kadroları” tercih edecek adaylar için; Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. (Hangi görevin devamlı yapılmasına, hangi akıl hastalığının engel olacağına resmi sağlık kurullarından alınan raporların incelenmesi suretiyle ilgili kurumlar tarafından karar verilecektir.)

ÖSYM duyurusu ise şu şekilde:

KPSS-2024/1: Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2024/1 Tercih Kılavuzu’na aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir.

Adaylar tercihlerini, 11-18 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapabilecektir. Tercih işlemleri 11 Temmuz 2024 tarihinde saat 11.00’de başlayacak ve 18 Temmuz 2024 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2024/1 Tercih Kılavuzu kurallarına göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Lisans 1046 memur alımı için Tıklayın

Ön lisans 615 memur alımı için Tıklayın

Lise 155 memur alımı için Tıklayın

Kadın erkek ilana başvuracaklarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç