Konut kredisi kampanyası sonrası ev fiyatını artıran emlakçıya şok ceza
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Konut kredisi kampanyası sonrası ev fiyatını artıran emlakçıya şok ceza

Konut kredisi kampanyası sonrası ev fiyatını fahiş artıran emlakçıya şok ceza kesildi. İşte gelen son dakika açıklaması.

Emlak 22 Eylül 2024 0
Konut kredisi kampanyası sonrası ev fiyatını artıran emlakçıya şok ceza

Konut kredisi faizi düştü: Ev fiyatını artıran emlakçıya ceza kesildi.

ziraat Bankası geçen gün bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada banka, konut kredisi faiz oranlarını 2.79'a çektiğini duyururken 3.2'nin üzerinde verilen kredi faizlerinden sonra bu kampanya, piyasayı hareketlendirdi.

Tabi aynı kampanya fırsatçı ev sahipleri ile emlakçıları da hareketlendirdi.

Sarı sitede favoriye 16 Eylül'de eklendiğinde 7 milyon 250 bin lira olan konutun fiyatı, 18 Eylül'dek onut kredisi kampanyası geldikten sonra 1 milyon 750 bin lira artışla 9 milyon liraya çıktı. Yaşanan artış sosyal medya üzerinde büyük tepki çekerken Ticaret Bakanlığı konu ile ilgili inceleme başlattı ve başlatılan inceleme kapsamında Ticaret Bakanlığı, söz konuus emlak şirketine ceza kesti.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan bir açıklamada bulundu ve İç Ticaret Genel Müdürlüğü tarafından inceleme başlatıldığını söyledi. Başlatılan inceleme kapsamında fiyat artışı yapan emlakçının tespit edildiği ve Adana'da faaliyet göstermekte olan bu işletmeye 100 bin liralık para cezası kesildiği bildirildi. Bakan Yardımcısı Gürcan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bakanlık olarak fırsatçılığa kesinlikle göz yummayacaklarını" ifadelerini kullandı.

Konut kredisi kampanyası

Ziraat Bankası tarafından başlatılan konut kredisi kampanyasına baktığımızda bazı şartları taşıyan vatandaşlara 2.79 faizli konut kredisi verileceği görülüyor. Geçen gün başlayan kampanya devam ediyor. Konut kredisinin detayları ve kredi geri ödeme tablosuna gitmek için Tıklayın

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç