Kirada yüzde 25 zam sınırı kesin olarak kalktı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kirada yüzde 25 zam sınırı kesin olarak kalktı

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı açıklamada kirada zam sınırının kalktığını söyledi.

Emlak 5 Tem 2024 15:42 0
Kirada yüzde 25 zam sınırı kesin olarak kalktı

Yılmaz Tunç'tan yüzde 25 kira zammı ve Eylem Tok'un iadesini açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bir son dakika açıklamasında bulundu. 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerliliğini yitiren yüzde 25'lik konut kira zammına değinen Bakan Tunç, şu ifadeleri kullandı:

"1 Temmuz itibarıyla bu düzenleme sona erdi. Meclis’in takdirinde olan bir husus. Enflasyonu düşürme hedefimiz var ve ekonomi yönetimimiz çalışmalarını sürdürüyor. Borçlar Kanunu’nun ilgili maddesi zaten kira artışının nasıl yapılacağını belirtiyor"

Bu açıklamaya da baktığımızda kira zam sınırının kesin olarak kalktığı görülüyor.

Bakan, aracı ile hızlı giderken bir kişiyi öldüren Timur Cihantimur ve onu kaçıran annesi Eylem Tok'un Türkiye'ye iadesi ile ilgili sürece değindi.

İade ile ilgili sürecin devam ettiğini, gereken delil ve evrakların Amerika'ya gönderildiğini söyleyen Bakan Tunç, “Yargıdan kaçış olmamalı” dedi ve söz konusu isimlerin iade edilmesi için kırmızı bülten çıkarıldığını söyledi.

Yargıdan kaçış olmayacağını söyleyen Bakan Tunç "Bu kapsamda tutuklama gerçekleşti. İade yargılaması sonrasında Türkiye’ye gönderileceğini umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç'un 9. Yargı Paketi hakkındaki açıklamaları için Tıklayın

Yeni kira zammı nasıl olacak?

Artık kiralar ortalama enflasyon rakamlarına göre belirlenecek. 12 aylık enflasyonun ortalaması, kirada tavan zam oranı olacak. Açıklanan son enflasyon rakamlarından sonra kira zam oranı belli oldu. Kira zam oranına ve zam hesaplama tablosuna gitmek için Tıklayın

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç