Kabinede değişiklik, 2 bakanla sınırlı kalmayacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kabinede değişiklik, 2 bakanla sınırlı kalmayacak

Kabinede 2 bakan değişti. Başka isimlerin de değişeceği konuşuluyor. İşte gelen son dakika bilgileri.

Siyaset 3 Tem 2024 6
Kabinede değişiklik, 2 bakanla sınırlı kalmayacak

Son dakika haberler... Kabinede başka değişiklikler de olacak.

Kabinede ilk değişiklik geçen gün açıklanmıştı. 2 kritik bakanlıkta değişiklikler yapılmıştı. Yapılan değişikliklere baktığımızda Fahrettin Koca'nın yerine Kemal Memişoğlu, Mehmet Özhaseki'nin yerine ise Murat Kurum getirilmişti.

İki ismin de affını istemesi sonrası Erdoğan bir değerlendirme yaptı ve değişiklikler önceki gün Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Bakan Fahrettin Koca'nın istifa nedeni randevu sorunu olduğu belirtiliyor. Öte yandan bazı gazeteciler, son şehir hastanelerinin yüklenici firmalar tarafından değil bakanlık idaresinde yapılmasının da istifa nedenleri arasında olduğu belirtiliyor.

En ciddi sorunun ise çözülemeyen randevu sorunu olduğu belirtildi.

Bakan Mehmet Özhaseki'nin ise sağlık sorunları nedeniyle görevden affını istediği belirtiliyor. Bakanlık sürecinde ciddi bir göz ameliyatı olan ve daha sonra koruyucu gözlükle açıklamalar yapan Bakan Özhaseki'nin bu süreçte yoğun tempoyu kaldıramadığı ve bu nedenle görevden affını istediği öğrenildi.

Özhaseki'nin yerine gelen Murat Kurum, son seçimde vekildi. Vekillikten bakanlık görevine gelmesi sonrası AK Parti'nin meclisteki koltuk sayısı 264'e inecek.

Yeni değişimler yolda

Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu kaleme aldığı yazısında kabinede değişikliğiin iki isimle kalmayacağını ve yeni değişikliklerin de geleceğini bildirdi.

Sizce hangi, bakanlar değişmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Kabine değişikliğinden haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
ak parti çok seviyo değişimi aa ne tesadüf bizde çok seviyoz değişimi aynı belediye seçimlerindeki değişimler gibi afferim böyle devam 2029 da görüşürüz
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Mehmet Şimşek değişsin artık milletin bi donu kaldı almadığınız yeter artık bee
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Milli eğitim bakanı da değişebilir
Ziyaretçi 2 Ay Önce
ne olur şimsek değissin.zenginden almak yerine halka vergi yağdırıyor, mazotu düşüneceğine iyice pahalandırdi!ekejriğe yapılan zammı emekli nasıl karşılayacak,emekliler ilaç fiyat farklarını ödeyemez oldu.receteleri yırtıp atıyorlar.a l akıtanlar var.
Ziyaretçi 2 Ay Önce
ilk önce cahiliye döneminden kalma milli eğitim bakanı değişmeli sonra da kendisi kel olduğu için halktan saç vergisi alan Mehmet Şimşek değişmeli