Kabine bugün toplanıyor: İşte gündemi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kabine bugün toplanıyor: İşte gündemi

Son dakika haberi: KAbine toplantısı bugün yapılacak. Peki gündemde hangi konular var? İşte gelen son dakika bilgileri.

Siyaset 9 Eylül 2024 1
Kabine bugün toplanıyor: İşte gündemi

Son dakika: Kabine bugün toplanıyor.

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığı'nda, Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek kabine toplantısında gündem yine yoğun olacak.

Ana gündem terörle mücadele olacak toplantıda TSK'nın Kuzey Irak ve Suriye'de devam ettirdiği operasyonlar ve sahadaki yansımaları ele alınacak. Öte yandan Suriye ile normalleşme konusu da masaya yatırılacak.

Teğmenlerin kılıçlı yemini de kabinenin bir diğer gündemi olacak.

Gazze ve dış politika

Dış politikada atılacak adımlar, orta doğudaki gelişmeler ve Gazze'de son durum da ele alınacak. 11 aydır devam eden İsrail saldırılarının durdurulması ve ateşkes görüşmelerinin başlaması için seçenekler ele alınacak. Öte yandan Gazze'ye yapılan, yapılacak insani yardımlar da görüşülecek.

TSK ve MİT'in operasyonları

KAbinede terörle mücadele ana gündem maddesi olarak ele alınacak. Devam eden terörle mücadele operasyonları ile ilgili sunum yapılack.

Ekonomi

Yüksek enflasyon dönemi sonrası başlayan dezenflasyon dönemi, fahiş fiyatlar ve 5 Eylül'de açıklanan orta vadeli program kabine gündeminde yer alacak. Yatırım, istihdam ve fiyat istikrarı konularında da görüşmeler yapılacak. Enflasyonun tek haneye inmesi ana gündem maddesi olacak.

Siz hangi konuların gündeme gelmesini bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Kabine saat kaçta?

Kabinenin saat 15 civarında toplanması ve 19 civarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kameralar karşısına geçerek kabine kararlarını kamuoyuna açıklaması bekleniyor. Kabine kararlarından haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 8 Gün Önce
kademeli emeklilik