JPMorgan ve Barclays, Türkiye için yıl sonu enflasyon beklentilerini açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

JPMorgan ve Barclays, Türkiye için yıl sonu enflasyon beklentilerini açıkladı

Son dakika haberi: Türkiye için enflasyon beklentileri açıklandı. JPMorgan ve Barclays, enflasyon beklentilerini düşürdü.

Finans Magazin 4 Tem 2024 0
JPMorgan ve Barclays, Türkiye için yıl sonu enflasyon beklentilerini açıkladı

Türkiye için son enflasyon tahminleri.

Dünyaca ünlü finans kuruluşları, dün açıklanan enflasyon rakamlarından sonra Türkiye için yeni enflasyon beklentilerini duyurdu. Beklentiler aşağı yönlü revize edildi. İşte son dakika bilgileri.

JPMorgan ve Barclays tarafından yapılan son dakika açıklamasına baktığımızda Türkiye için enflasyon beklentilerinin aşağıya çekildiğine yer verildi.

Bloomberg Haber Televizyonu'nun son dakika olarak aktardığı bilgilere göre JPMorgan “Türkiye: Yaz aylarında sert dezenflasyon kapıda” ifadeleri ile bir rapor yayınladı ve yayınlanan raporda enflasyon beklentisi aşağı yönlü revize edildi.

Manşet enflasyonun aylıkta yüzde 2.1 beklentiye rağmen yüzde 1.6 geldiğini bildiren JPMorgan Türkiye Ekonomisti Fatih Akçelik, yıllık enflasyonun ise yüzde 75.4 seviyesinden 71.6 seviyesine çekildiğinin altını çizdi.

Baz etkisi ile manşet enflasyonun gelecek ay yüzde 60, Ağustos ayında ise yüzde 50 seviyesine düşebileceğini bildiren Akçelik, 2024 yıl sonu için enflasyonun yüzde 42.5 olacağı tahminini paylaştı. Daha önce yayınlanan beklenti, yüzde 43.5 seviyesindeydi.

JPMorgan, 2025 yıl sonu enflasyon beklentisini ise yüzde 25.2 seviyesinden yüzde 25 seviyesine çekti.

Barclays ne dedi?

8 ay sonra enflasyonun ilk kez gerilediğini söyleyen Barclays, yıl sonunda enflasyonun yüzde 44'e gerileyeceğini bildirirken 2025 yıl sonunda enflasyonun yüzde 30.8 olacağını bildirdi.

Barclays, düşük gelen enflasyon verileri sonrası Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yıl sonuna kadar sürpriz bir faiz indirimi yapabileceğini de açıkladı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç