İzmir'de Bir Polis Memuru İntihar Etti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İzmir'de Bir Polis Memuru İntihar Etti

İzmir'de bir polis memuru, WhatsApp üzerinden intihar mektubu yayınlayarak intihar etti. İşte haberin detayları...

Haberler 7 Eylül 2024 0
İzmir'de Bir Polis Memuru İntihar Etti

İzmir'de bir polis memuru intihar etti.

İzmir’in Konak ilçesinde görev yapan polis memuru Murat Baş, intihar etti. Baş, intiharından önce WhatsApp üzerinden arkadaşlarına gönderdiği mesajda, emekliliğinin haksız bir şekilde durdurulduğunu ve ikinci kez şark görevine zorlandığını dile getirdi. “Ben hep kurallara uydum ama devleti yönetenler uymadı” diyen Baş, çalışma şartlarının düzensizliği ve keyfi ek görevlerden yakındı.

Murat Baş’ın intihar mesajını sosyal medya hesabından paylaşan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, polis intiharlarını defalarca Meclis gündemine getirdiğini, ancak araştırma önergelerinin her seferinde iktidar tarafından reddedildiğini belirtti. Bakan, "Bir polis memuru kardeşimiz daha yaşamına son verdi. İçişleri Bakanlığı için o sadece bir sayı, bir istatistik. Polis intiharlarını bu mesleğin olağan sonucu olarak gören bir bakanlık var, ama polislerin sorunlarını konuşmak da çözmek de istemiyorlar" ifadelerini kullandı.

Bakan, X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Bir polis memuru kardeşimiz daha yaşamına son verdi. Hayatına son veren M. B. İçişleri Bakanlığı için sadece bir sayı, bir istatistik onun anası, babası, eşi, evlatları var mı, ne hissediyorlar umurlarında değil. TBMM’de 9 yıldır polis intiharlarını defalarca gündeme getirmiş meclis araştırma önergesi vermiş bir milletvekiliyim. Önergelerim her defasında iktidar oylarıyla reddedildi. Polis onlar için şehit olduğunda kıymetli yaşarken hiç bir değeri yok. Son önergemin utanmadan reddedilmesini isteyen ise eski bir polis müdürüydü. Polis intiharlarını bu mesleğin olağan sonucu olarak gören bir bakanlık var ama polislerin sorunlarını konuşmak da çözmek de istemiyorlar. Hiçbir polisin yaşamına son vermediği, insanca yaşadığı, kendisini değerli hissettiği, emekli olup çocuklarının mürvetini gördüğü bir sistem kurulabilir, kuracağız."

Resim

Resim

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç