İsrail güçleri TRT ekibine saldırdı: Tepkiler peş peşe geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İsrail güçleri TRT ekibine saldırdı: Tepkiler peş peşe geldi

İsrail güçleri Mescid-i Aksa'da TRT Haber ekiplerini hedef aldı. Saldırıda, TRT kameramanı yaralandı. 

Haberler 26 Tem 2024 0
İsrail güçleri TRT ekibine saldırdı: Tepkiler peş peşe geldi

İsrail güçleri bir kez daha TRT ekibine saldırdı.

İsrail güçleri Mescid-i Aksa'da TRT Haber ekiplerini hedef aldı. Saldırıda, TRT kameramanı yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre, TRT Haber ekibi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da cuma namazı öncesi İsrail güçlerinin ihlallerini görüntülüyordu. İsrail güçleri ilk olarak Aksa'nın kapısında Filistinlilere saldırdı. Ardından saldırıyı görüntüleyen TRT Haber ekibini hedef aldı. Saldırıda kameramın yaralandığı bildirilirken, muhabirin telefonu alınarak telefondaki görüntüler silindi. 

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: KATLİAM REJİMİ İNSANLIĞA KARŞI İŞLEDİĞİ SUÇLARIN HESABINI VERECEK!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Ömer Çelik X üzerinden yaptığı açıklamada: "İsrail güçlerinin TRT Haber ekibine yönelik saldırganlığını şiddetle lanetliyoruz. Netanyahu hükümetinin Filistin halkına yönelik katliam ve soykırımını dünya kamuoyuna taşıyan ve tarihe not düşen TRT Haber insanlık adına görev yapmaya devam ediyor. TRT ve Anadolu Ajansı hakikatleri insanlık adına duyurmaya devam edecek. İsrail'deki katliam rejimi insanlığa karşı işlediği suçların er ya da geç hesabını verecektir!" dedi.

 MECLİS BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ "BU ALÇAK SALDIRI, İSRAİL YÖNETİMİNİN BARBARLIĞINI BİR KEZ DAHA GÖZLER ÖNÜNE SERMİŞTİR."

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş saldırıyı lanetleyip şunları kaydetti: "Görevi başındaki TRT Haber ekibine karşı İsrail güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği kalleş saldırıyı lanetliyor, gazeteci arkadaşlarımıza ve TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tek gayesi, Filistin'de yaşanan insanlık suçlarını tüm gerçekliğiyle dünyaya duyurmak olan basın mensuplarımıza yapılan bu alçak saldırı, İsrail yönetiminin barbarlığını bir kez daha gözler önüne sermiştir."

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN SERT TEPKİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail askerlerinin Kudüs'te Mescid-i Aksa kapısındaki saldırıda, TRT kameramanını yaralaması olayını kınadı.

Bakan Tunç'un paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"İşgalci İsrail güçleri tarafından Mescid-i Aksa kapısındaki TRT Haber ekibine yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda yaralanan TRT kameramanına acil şifalar diliyor, TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Bir terör devleti gibi davranan İsrail, gazetecileri kasıtlı olarak hedef almakta, yaptığı katliamları gizlemeye çalışmaktadır. Ne yaparsa yapsın işgalci İsrail, yaptığı soykırımı, insanlık ve savaş suçlarını gizleyemeyecektir."

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç