İşkur aday havuz sistemi oluşturuldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İşkur aday havuz sistemi oluşturuldu

İş arayan gençleri ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. İşkur aday havuz sistemi kuruldu. İşte yeni kurulan sistem.

İŞKUR İlanları 24 Eylül 2024 0
İşkur aday havuz sistemi oluşturuldu

İŞKUR Aday Havuz Sistemi oluşturuldu.

Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzerinden bir açıklamay apıldı. Yapılan açıklamaya baktığımızda Çalışma Bakanlığı'nın açıkladığı aday havuz sisteminin erişime açıldığına yer verildi.

Geçen gün TOBB ile imzalanan protokol ile İŞKUR üzerinde aday havuz sistemi kuruldu. Kurulan havuz sistemi iel ilgili Bakan Işıkhan şu ifadeleri kullandı:

"Bugün imzaladığımız protokolle birlikte, İŞKUR ve TOBB'un güçlü işbirliğiyle işverenlerimizin talep ettiği yetkinliklere sahip bireylerin yetiştirilmesi noktasında önemli bir adım atıyoruz. NİYEP ile işverenlerimize çalışan sayısının yüzde 50'sine kadar kontenjan kullanmalarını sağlayacağız. 160 fiili güne kadar sürecek programlarla katılımcılar, teorik ve pratik bilgileri bir arada alacaklar ve program sonunda kazandıkları yetkinlikleri hemen uygulama fırsatı bulacaklar. Böylece işverenler, aradığı nitelikli elemanı kendileri yetiştirmiş olacak"

Aday havuz sistemi nedir?

Bu sistem iki yönden işliyor. Normalde İŞKUR sayfasında iş arayan kısmı var. İş arayanlar, yayınlanan personel alımı ilanlarını görerek başvuru yapabiliyor.

Şimdi yeni sistemde iş arayanlar kendi iblgilerini özgeçmiş gibi girecek. Eleman arayan işverenler ise İŞKUR sayfasına girerek eleman aradığı şehirde personeli bulacak ve işveren işçi ile iletişime geçecek.

Başvurular başladı

İŞKUR resmi internet adresi üzerinden bir açıklama yapıldı.

"Aradığın Aday, Bir Tık Uzağında... İşverenlerimiz artık aradıkları adaylara kolayca ulaşabilecek. İlan açmadan, başvuru beklemeden aradığınız iş gücüne ulaşın" ifadeleri ile yapılan açıklamada ekrana şu şekilde yer verildi.

Bu ekranda özgeçmiş oluşturun ve oluşturduğunuz özgeçmiş ile birlikte işverenlere iş aradığınızı duyurun.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç