IMF, Fed'den faiz indirimi bekliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

IMF, Fed'den faiz indirimi bekliyor

Son dakika haberi: IMF Sözcüsü yaptığı açıklamada Fed'in bu sene faiz indirimi yapabileceğini söyledi.

Ekonomi 12 Tem 2024 0
IMF, Fed'den faiz indirimi bekliyor

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack'tan son dakika açıklaması: Fed bu sene faiz indirebilir.

Bir basın toplantısı düzenleyen Kozack, düzenlediği basın açıklamasında küresel ekonomide yaşanan gelişmeler ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Amerika ekonomisine dair sorunlar ve faiz indirimi sorusunun yöneltildiği Kozack, ülke ekonomisi performansının oldukça güçlü olduğunu, istihdam ve ekonomik faaliyetlerin beklentileri aştığını ve dezenflasyon sürecinin ise devam ettiğini söyledi.

Fed'i desteklediklerini söyleyen Kozack, "Fed'in verilere dayalı ve ihtiyatlı para politikası yaklaşımını destekliyoruz. Ayrıca Fed'in bu yılın ilerleyen dönemlerinde faiz indirimi yapabilecek konumda olacağını bekliyoruz ve bu değerlendirme geçerliliğini sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

Amerika'nın hemen harekete geçmesi gerektiğini ve yüksek bütçe açığını kontrol altına alması gerektiğini, borçlarını aşağı yönlü seyre sokması gerektiğini söyleyen Kozack, bu endişelerini şimdiye kadar çokça dile getirdiğini de sözlerine ekledi.

Ülkede bütçe açığının çok yüksek olduğunu söyleyen Kozack, ekonominin güçlü seyrettiği buügnlerde GSYH'nin kararlı bir düşüş patikasına alınması gerektiğini, bunun için hızlıca harekete geçilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Faiz indirimi ne zaman gelecek?

Kozack yaptığı açıklamada Fed'in faiz indirimi yapabilecek düzeyde olmasını beklediklerini söyledi. Faiz indiriminin sene sonunda gelmesi bekleniyor.

2023 yılında net faiz ödemelerinin GSYH'nin yüzde 2.4'ü kadar olduğunu söyleyen uzman, bu oranın şimdi yüzde 3.2 seviyesinde olduğunu ve bunun büyük ölçüde yüksek faiz oranlarından kaynaklandığını dile getirdi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç