İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine ulaşım desteği verilecek: Başvuru başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine ulaşım desteği verilecek: Başvuru başladı

2024 yılı ulaşım desteği başvurusu alınmaya başlandı. Başka ilde okuyan öğrenciler, biletleri ile SYDV'lere giderek desteği alabilecek.

Sosyal Yardımlar 27 Ağu 2024 0
İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine ulaşım desteği verilecek: Başvuru başladı

Aile Bakanı açıkladı: İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine bilet parası verilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı son dakika açıklamasında sosyal yardım alan ailelere bilet parası yardımı yapılacağı bildirildi.

2024 2025 eğitim öğretim yılına kısa süre kala açıklama yapan Bakan Göktaş, ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin şehirlerarası ulaşım giderlerine destek verileceği bildirildi.

2022 yılında hayata geçen söz konusu programda 100 binden fazla öğrenciye yol parası yardımı yapıldığı bildirildi. Bakan sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki öğrencilere gidiş dönüş olmak üzere yılda 4 defa ulaşım giderlerine destek sağlandığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitim hayatlarına daha rahat devam edebilmeleri için bütün tedbirleri almaya devam ediyoruz. Bu kapsamda sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için hayata geçirdiğimiz Ulaşım Desteği 2024-2025 eğitim öğretim yılında da devam edecek. Öğrencilerimize vereceğimiz desteğin üst limit tutarı tek yön için 1.250 TL olurken, şu ana kadar yaklaşık 60,8 milyon TL’lik kaynağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza aktardık"

Başvuru nasıl yapılacak?

"Bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri geliştirerek toplumun her bir ferdine ulaşmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda sosyal yardım faydalanıcısı hanelerin desteğe ihtiyaç duydukları her an yanlarında olacağız" diyen Bakan Göktaş açıklamasında sosyal yardım başvurusunun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılacağını söyledi. 81 il SYDV başvuru adreslerine gitmek için Tıklayın

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç