Her şey dahil tatil konsepti kalkıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Her şey dahil tatil konsepti kalkıyor

Otellerde her şey dahil tatil konsepti artık kalkıyor. Kademeli şekilde 2028 yılına kadar kaldırılacak sistem ile israf önlenecek.

Yaşam 5 Eylül 2024 0
Her şey dahil tatil konsepti kalkıyor

Her şey dahil oteller bitiyor.

Tatil yapacak vatandaşları ilgilendiren son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre bundan sonra her şey dahil tatillerin kaldırılacağı, bu şekidle 50 milyar liralık israfın önüne geçileceği öğrenildi.

Ülkemiz, dünyanın en fazla turist çeken 4. ülkesidir 2028 yılında 80 milyon nitelikli turist hedefine ulaşmak için her şey dahil sisteminden kademeli şekilde uzaklaşılmaya balşlanacak. Her şey dahil konseptli otellerden turisti çıkarmak için sezon başında gece müzeciliği uygulamasını haytata geçiren Kültüre ve Turizm Bakanlığı, yeni dönemde sağlık, kültür ve gastronomi turizmine ağırlık verecek. Yeni dönemin parolası ise "Her şeyiyle Türkiye" olacak.

Ankara Genç İş İnsanları Derneği (ANGİAD) üyesi Mustafa Korkutata ise yaptığı son dakika açıklamasında her şey dahil sisteminin büyük israfa sebep olduğunu söyledi.

Yeni dönemde turistlerin otelden çıkarılmaya teşvik edilmesi için merkezi yerlerdeki yöresel restoranlarla otellerin iş birliğine gidebileceğini ifade eden Korkutata, "Bu yöntemle, turistler akşamları otelden dışarı çıkarılarak şehir merkezlerinde gezdirildikten sonra anlaşmalı restoranlara yemeğe götürülecek. Bu yöntemle esnafın iş yapması sağlanacağı gibi, daha iyi kazanacak olan esnafın komşu Yunanistan ile de fiyat olarak rekabet etmesinin önü açılacak" dedi.

Her sene 25 bin kişinin açlıktan hayatını kaybettiğini söyleyen Korkutata, her şey dahil sistemin kaldırılması sonrası bü-yük bir israfın önüne geçileceğini söyledi ve "Yapılan ölçümlerde bu otellerde tabaktan dönen yiyecek oranının yüzde 65’lere ulaştığı görülüyor. Günlük kişi başı 220-400 gram arası gıda çöpe atılıyor. Yani yapılan hesaplamalar, bu otellerden kaynaklı gıda israfının yıllık 50 milyar liraya ulaştığını gösteriyor" dedi.

Artık her şey dahil tatiller kalkıyor

2028 yılına kadar her şey dahil otellerin normal konsept tatillere dönmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç