Hastanelere personel ve işçi alımı: En fazla alım yapılacak iller açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hastanelere personel ve işçi alımı: En fazla alım yapılacak iller açıklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son dakika açıklamasında 150 yeni sağlık tesisinin açılacağını söyledi. Bu da sağlıkta dev bir personel ve işçi alımının geleceğini gösteriyor.

Hastanelere personel ve işçi alımı: En fazla alım yapılacak iller açıklandı

Sağlıkta dev istihdam geliyor: En fazla personel ve işçi alımı yapılacak il ilçeler açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda açıklamalarda bulundu. Bakan Ko9ca burada yaptığı açıklamada yeni açılacak hastanelere ilişkin bilgi verirken bu hastanelerin yoğunlukta olacağı illeri de duyurdu.

AİLE DİŞ HEKİMLİĞİ UYGULAMASI

Yakın zamanda başlayan ve ülke geneline yayılacak aile diş hekimliği uygulaması hakkında açıklama yapan Bakan Koca, "Yakın zamanda hızla ülke genelinde yaygınlaştıracağımız aile diş hekimliği uygulaması ile vatandaşlarımızın ağız ve diş sağlığını korumak adına önemli atacağız" dedi.

Sağlıkta şiddet meselesine değinen Bakan, "Şiddet riski karşısında önceden önlem almak için gri kod uygulamasını devreye aldık" dedi.

69 İLDE YAŞAM KURULDU

Yaşlı vatandaşlar için kurulan Sağlıklı Yaşama Merkezleri hakkında konuşan Bakan, yıl sonunda 81 ilde bu uygulamanın hayata geçeceğini söyledi. Bakan, "Yeni kurulan Sağlıklı Yaşama Merkezleri 3 ayda 69 ilde 464 sağlık tesisinde faaliyete başladı. 81 ilde yıl sonuna kadar bu imkanı sunacağız" dedi.

AÇILAN ŞEHİR HASTANELERİ

Bu sene açılan şehir hastaneleri hakkında açıklama yapan Bakan Koca, "2023 yılında Kamu Özel İş Birliği modeli ile Kocaeli, İzmir ve Gaziantep Şehir Hastanelerinin yapımı tamamlandı. 17 şehir hastanemiz 28 bin yatak kapsitesi ile hizmet veriyor" dedi.

Bakan açıklamasındaa açılacak yeni şehir hastanesi ile ilgili, "Kütahya Şehir Hastanesi'nin ise yapım işlemleri devam ediyor" dedi.

GELECEK SENE 150 HASTANE VE SAĞLIK TESİSİ AÇILIYOR

Gelecek sene açılacak sağlık kuruluşları ile ilgili de konuşan Bakan, "Önümüzdeki yıl 55'i hastane olmak üzere 150 yeni sağlık tesisinin açılışını yapacağız" dedi.

Bakan açıklamasının devamında, "2855 hekimimiz açıktan atama ile kamuya döndü. 32 bin ilave tıbbi sekreter istihdamı ile hekimlerin hastalarına daha fazla ve daha nitelikli zaman ayırmalarını sağladık" dedi.

EN FAZLA PERSONEL ALIMI YAPILACAK İL VE İLÇELER AÇIKLANDI

Bakan sözlerinin devamında en fazla hastane kurulacak yerleri şu şekilde aktardı:

"Hatay, Antakya, Erzin, Altınözü, Payas, Gaziantep Oğuzeli, Nurdağı, Kahramanmaraş, Nurhak Türkoğlu ve Adıyaman Çelikhan'da 10 acil durum hastanelerimizle Mart 2024'te vatandaşlarımıza hizmet sunacağız. Hatay Malatya ve Kahramanmaraş illerimizde de Şehir Hastaneleri için proje çalışmalarına başladık"

Bu açıklamaya bakacak olursak İstanbul, Ankara ve İzmir'in dışında Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Kütahya'ya aaçılacak çok sayıda yeni sağlık kuruluşuna çok sayıda personel ve işçi alımı yapılacak.

Öte yandan Bakan, 150 yeni sağlık tesisinin açılacağını, bunların 55'inin hastane olduğunu söyledi. Bu da sağlıkta önümüzdeki günlerde ciddi bir personel ve işçi alımının geleceğini gösteriyor.

Sağlık Bakanlığı personel alımı ilanı geldiğinde bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
Engelli alımları nezaman acaba boşuna mı sınava giriyorlar
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Yaş 45olsun