Hastanelere, KYK, PTT, Adliye ve Camilere KPSS'siz işçi alımı yapılacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hastanelere, KYK, PTT, Adliye ve Camilere KPSS'siz işçi alımı yapılacak

KYK yurtlarına, camilere, PTT'ye, okullara, adliyelere ve valilik, ile hastanelere 900 bin işçi alımı yapılacak.

TYP 5 Eylül 2024 2
Hastanelere, KYK, PTT, Adliye ve Camilere KPSS'siz işçi alımı yapılacak

900 bin İUP işçi alımı yaplacak.

Okullara, KYK yurtlarına, hastanelere, PTT, Valilik, kaymakamlıklara, camilere, müftülüklere ve tüm kamu kurumlarına İşgücü uyum programı kapsamında 900 bin işçi alımı yapılacak. Söz konusu işçi alımında başvuru bilgileri hakkında açıklama geldi. İşte son dakika açıklaması.

Bugün düzenlenen güncellenmiş orta vadeli program toplantısında açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İUP hakkında bilgi verdi ve İUP kapsamında 900 bin işçi alımı hedeflediklerini söyledi.

Bakan Işıkhan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İstihdamının artırılmaıs için çok önemli politikalar uyguluyoruz. 2 hafta önce İşgücü uyum programı hayata geçti. Çok önemli bir program. Bu tairhte ilk defa uyguladığımız program. Bu program ile daha az maliyet ile daha fazla kişinin çalışmasına imkan tanıyacağız.

Daha önce 1 TYP bütçesi ile ayırdığımız 1 kişilik kontenjana 3 kişi ayrılacak. Daha önce 200 bin TYP hedefimiz var. İşgücü uyum progrmaı ilşe 900 bin kişilik hedefimiz var. Özellikle kamu hedeflerinin yürütülmesinde, mücbir sebep durumunda kontenjanları ayarlıyoruz.

Geri dönüşüm, evde bakım, kamu hizmetleri ve aklınıza ne geliyorsa tüm işlerde personeller çalışacak. Tüm vatandaşları davet ediyoruz. 3 gün 22.5 saat olarak planlandı. Bu kapsamda öğrenciler bizim için bir hedef olacak. Onlar da çalışabilecek.

En fazla 10 ay süre ve 240 fiili iş gücü olarak planlıyoruz.

Milli Eğitime 120 bin kontenhjan ayırdık. Buna başvuru sayısı 83 bin. Bu da programın şu aşamada çok iyi bir noktada olduğunu gösteriyor.

Program ile hedefimiz yeni iş alanları yaratarak personel alımı yapmaktır"

Bu açıklamaya baktığımızda İUP kapsamında daha önce 1 kişinin alındığı yere 2 ve 3 kişi alınacağı, bu kişilerin haftranın yarısında çalışacağı ve sadece çalıştıkları gün başına 566 lira maaş alacağı görülüyor.

Hangi kurumlara alım yapılacak?

Okullara, KYK yurtlarına, PTT'lere, hastanelere, müftülüklere, camilere, valiliklere, kaymakamlıklara, adliyelere, EGM'ye ve diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarına İUP kapsamında 900 bin işçi alımı yapılacak. Söz konusu işçi alımında ilk duyuru okullar için geldi. Okullara İUp işçi alımı başvurusu için Tıklayın

Diğer kuruluşlara ise önümüzdeki günlerde alımlar gelecek. İlandan bildirimle haberdar olmak, ilanı kaçırmamak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Gün Önce
Allah aşkına haftalık 37.5 saat demek 2 günlük yevmiye eksik olacak bir süre sonra bu 10 saat daha düşecek bu insanlar nasıl gecinecek eşi olmayan aynı zamanda kira veren çocuk okutan kadınlar var ne olacak bunlar
Ziyaretçi 11 Gün Önce
Ne zaman başvurusu olcak