Haluk Bürümcekçi yıl sonu dolar TL ve mevduat faizi tahminini açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Haluk Bürümcekçi yıl sonu dolar TL ve mevduat faizi tahminini açıkladı

Ünlü Ekonomist Haluk Bürümcekçi yaptığı son dakika açıklamasında yıl sonu dolar tahminini paylaştı.

Döviz 12 Haz 2024 0
Haluk Bürümcekçi yıl sonu dolar TL ve mevduat faizi tahminini açıkladı

Ünlü Ekonomist'ten yıl sonu dolar tahmini.

Ünlü Ekonomist Haluk Bürümcekçi bir son dakika açıklamasında bulundu. Türkiye ekonomisine dair değerlendirmede bulunan Bürümcekçi, yıl sonu dolar ve mevduat faizi tahminlerinde bulundu.

CNBC-e ekranlarında Güzem Yılmaz Ertem'in sunumu ile ekranlara gelen programa katılan Bürümcekçi, bu gidişle yıl sonunda doların 40 liranın altına kadar gerileyeceğinin göründüğünü söyledi. Doların bundan sonra biraz hızlanmasını beklediğini, ancak gidişin 40 lira altına olduğunu söyleyerek,"Bundan sonra biraz hızlanmasını bekliyorum ama gidiş 40'ın altında gözüküyor. Bu her zaman beklendiği gibi gitmeyebilir. Merkez Bankası döviz almasa kur yerel seçimlerden sonra 29 ve altı olmuştu" ifadelerini kullandı.

MEVDUAT FAİZİ NE OLACAK?

Mevduat faizinin zirveye kadar çıktığını söyleyerek açıklamasını sürdüren Bürümcekçi, "Mevduat faizlerinde zirveyi geçtik. Bundan sonra geriye gelir. Bence o seviyeleri göremeyeceğiz. Dövizde ters dolarizasyon eğilimi var, TL likiditesi bollaşıyor. Yurtdışında da TL bol. Belki yeni önlemler düşüşü yavaşlatabilir" diyerek bundan sonra mevduat hesaplarının geriye doğru gideceğini söyledi.

GRİ LİSTEDEN ÇIKAR MIYIZ?

28 Haziran tarihinde gri listeden çıkıp çıkmayacağımız belli olacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, FATF toplantısında Türkiye'nin gri listeden çıkarılmasını beklediklerini, herhangi bir siyasi müdahale olmazsa bunun gerçekleşeceğini söyledi.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Bürümcekçi, "Mayıs seçimindeki süreçten sonra ABD'yle ilişkiler iyi yöne gitmeye başladı. BRICS şu aşamada sürpriz olur. Bunun dışında AB üyeliği süreci çok önemli. Bu sadece bize bağlı değil. Avrupa'da aşırı sağın yükselişi görüldü. Gri listeyi bence piyasa fiyatladı. Eğer çıkamazsak bir etkisi olur." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç