Gelire Göre Fatura Dönemi Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Gelire Göre Fatura Dönemi Geliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, gelire göre fatura döneminin geleceğini açıkladı! İşte haberin detayları...

Ekonomi 11 Eylül 2024 0
Gelire Göre Fatura Dönemi Geliyor

Gelire göre fatura dönemi geliyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yaptığı açıklamalarda 1000 liralık elektrik faturasının %60'ını devletin ödediğini ve gelire göre fatura döneminin çalışmalarının başladığını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Bayraktar, yüksek gelir grubuna sahip tüketiciler için maliyet esaslı bir çalışma yapacaklarını söyledi. Bakan şu ifadeleri kullandı: ""Elektrik ve gaz fiyatlarını, gelir grubu yüksek, gerçek maliyete katlanabilecek tüketicilere maliyet esaslı yansıtmak daha doğru diye düşünüyoruz"

"Elektrik ve doğalgazda Hazine üzerinden çok ciddi desteğimiz var. 1000 liralık gaz ve elektrik faturasının yüzde 60'ı halen devletimiz tarafından karşılanıyor. Bütçe imkanları mertebesinde bu desteklere devam edeceğiz. Vatandaşımızın dünyada gelişen, artan fiyatlara karşı korumaya devam edeceğiz. Bunu yaparken destek mekanizmasını daha etkin kullanmamız gerekiyor. OVP içinde de desteklerin etkinleştirilmesi başlığı altında var. Her birimizin evinde kullandığımız elektrik ve gazda bu destek var" dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç