Futbol sahası büyüklüğünde göktaşı geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Futbol sahası büyüklüğünde göktaşı geliyor

NASA'dan yapılan son dakika açıklamasında futbol sahası büyüklüğünde göktaşının dünyaya doğru geldiği bildirildi.

Bilim ve Teknoloji 17 Eylül 2024 0
Futbol sahası büyüklüğünde göktaşı geliyor

Son dakika haberi: NASA, futbol sahası büyüklüğünde bir göktaşının dünyaya doğru geldiğini söyledi.

Uluslararası Havacılık İStasyonu tarafındna yapılan son dakika açıklamasında bir futbol sahası büyüklüğünde olan göktaşının dünyaya doğru yaklaştığı bildirildi. Göktaşının dünyaya çarpıp çarpmayacağı merak konusu olurken konu ile ilgili gelen haberler yazımızda.

Göktaşı, uzayda serbest dolaşan ve Dünya'nın atmosferine girip yeryüzüne ulaşan kaya veya metal parçalarına verilen isimdir. Uzayda hareket eden bu cisimler, atmosferimize girdiklerinde sürtünmeden dolayı yanar ve parlak bir ışık saçarlar. Bu olaya halk arasında "yıldız kayması" da denir. Ancak tüm göktaşları atmosferde tamamen yanmaz; bazıları yüzeye ulaşarak çeşitli büyüklüklerde kraterler oluşturabilir. 

Göktaşları genellikle asteroidlerin parçalanması sonucu ortaya çıkar ve bunlar metal, taş veya her iki bileşenin karışımından oluşabilir. Bilimsel olarak meteor adı verilen göktaşları, dünyamıza çarptığında büyük çaplı etkiler yaratabilir. Tarih boyunca bazı göktaşı çarpmalarının dinozorların yok olmasına bile neden olduğu düşünülmektedir. 

Göktaşları, yer bilimciler ve astronomlar için önemli bir araştırma konusudur. Göktaşlarının incelenmesi, Güneş Sistemi’nin oluşumu ve evrimi hakkında bilgi sağlayabilir. Özellikle nadir bulunan metal yapılı göktaşları, koleksiyoncular için de büyük değer taşır. Göktaşı düşme olayları bilim dünyasında olduğu kadar halk arasında da her zaman merak uyandırmıştır.

Konu ile ilgili önümüzdeki saatlerde detaylı bilgi verilecek. Haberdar olmak için sitemizi 'i takipte kalın ve finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç