Foreks'in yıl sonu enflasyon ve dolar ne olacak anketi açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Foreks'in yıl sonu enflasyon ve dolar ne olacak anketi açıklandı

Foreks'in yıl sonu dolar ve enflasyon beklentileri açıklandı. Açıklanan beklentiler yazımızda.

Döviz 28 Haz 2024 0
Foreks'in yıl sonu enflasyon ve dolar ne olacak anketi açıklandı

Foreks yıl sonu enflasyon ve dolar anket sonucu açıklandı.

Foreks tarafından bir açıklama yapıldı ve 19 ekonomistin katıldığı enflasyon ve dolar anketinin sonuçlarının açıklandığına yer verildi. Yapılan açıklamaya baktığımızda Haziran verisi için medyan ortalama tahmin yüzde 72.61 seviyesinde olurken TÜFE'de aylık en düşüş 1.74, en yüksek ise yüzde 3 bekleniyor. Yıllık enflasyon beklentisi ise en düşük 71.76, en yüksek 73.90 seviyesinde oldu.

Geçen ay enflasyon yıllık yüzde 75.45 olarak açıklanmış, aylıkta ise yüzde 3.37 gelmişti. Beklenti ise aylıkta yüzde 3.1'du.

Foreks'in açıkladığı yıl sonu enflasyon beklentisine göre medyan tahmin yüzde 43.59 seviyesinde oldu. Ekonomistlerin beklentilerine göre ortalama tahinin ise yüzde 43.54 seviyesinde olması bekleniyor. Daha önce yayınlanan ankette yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 43 olarak açıklanmıştı. Bu anket döneminde beklenti arttı. Ekonomistlerden en yüksek bekleyen yüzde 48, en düşük bekleyen ise yüzde 40 bekliyor.

Açıklanan anketin devamına baktığımızda 2024 yıl sonu dolar TL kuru anketine 6 ekonomist katıldı ve medyan tahmin 37.13 seviyesinde oldu. Ortalama tahmin ise 37.3692 seviyesinde oldu. Önceki anket döneminde 38.30 TL olarak açıklanan döviz kuru beklentisi bu anket döneminde düştü.

Haziran ayı enflasyonu

Haziran ayı enflasyon rakamları 3 Temmuz 2024 tarihinde kamuoyuna açıklanacak. Enflasyon açıklandığında haberdar olmak için finans7 mobil uygulamasını ücretsiz şekilde indirin.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç