Fitch'ten yıl sonu dolar/TL yorumu geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fitch'ten yıl sonu dolar/TL yorumu geldi

Son dakika haberi geldi: Gelen haberde Fitch, dolar TL yıl sonu tahmini yayınladı. İşte sene sonu dolar tahmini.

Döviz 4 Tem 2024 0
Fitch'ten yıl sonu dolar/TL yorumu geldi

Fitch yorumları geldi: Dolar TL yıl sonu tahmini geldi.

Dün açıklanan enflasyon rakamlarından sonra dünyaca ünlü bankalar ve finans kuruluşları ile kredi derecelendirme kuruluşlarından değerlendirmeler gelmeye devam ediyor. Açıklamalarda yıl sonu enflasyon beklentisi aşağıya çekilirken şimdi de dolar TL tahmini geldi.

Son açıklama ise Fitch'ten geldi.

Fitch Ratings Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Erich Arispe Morales yaptığı son dakika açıklamasında Türk bankalarının borçlanma perforansındaki artışın uluslararası yatırımcıların sektöre olan güveninin yeniden kazanıldığını göstermesi açısından önemli olduğunun altını çizen Morales, uygulanmakta olan politikaların tutarlı şekilde sürdürülebilirliğini ise kreid notu açısından olumlu olarak tanımladı.

Morales değerlendirmesinin devamında, "Politikacılar için asıl zorluk, enflasyonu benzer kategorideki ülkelere yakın seviyelere düşürmek için uzun bir süre boyunca genel sıkı politika duruşunu sürdürmektir" ifadelerini kullanırken kreid notlarının ülkeler ve bu ülkelere yatırım yapmayı düşünen yabancı yatırımcılar için önemli olduğunu söyledi.

2024 yıl sonu Dolar TL tahmini

CNBC-e’ye açıklama yapan Morales, TL'nin geleceği ile ilgili değerlendirmede bulundu ve "TL'nin kademeli değer kaybı dezenflasyon yolunda bir engel değil" dedi ve TL'nin dolar karşısında bu seneyi 36 lira seviyesinde kapatmasını beklediğini söyledi.

Dolar TL şimdi ne kadar?

Geçen gün 33 lira sınırını geride bırakan, daha sonra hızlı şekilde düşen Dolar, şu sıralar 32.57 TL seviyesine kadar geriledi. Bunda faiz kararının etkili olduğu belirtiliyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç