Financial Times: Türkiye'de memur maaşları dondurulabilir
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Financial Times: Türkiye'de memur maaşları dondurulabilir

Financial Times üzerinde yayınlanan haberde gelecek sene ekonomide daha sert uygulamaların hayata geçeceğine yer verildi.

Financial Times: Türkiye'de memur maaşları dondurulabilir

Financial Times: Türkiye'de memur maaşları dondurulabilir.

dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından Financial Times'te bir haber yayınlandı. Türkiye ile ilgili yayınlanan habere baktığımızda memur maaşlarına ilişkin dikkat çeken ifadelere yer verildi.

Yayınlanan habere baktığımızda Türkiye'nin ekonomi politikalarında yaptığı U dönüşü sonrası ortodoks politikaya geçildiğini, bir dizi reform geldiğini ve para biriminde istikarın sağlandığına yer verildi.

Heterodoks politikalar ile yıllarca düşük faiz oranlarının hakim olduğu Türkiye'de kırılgan bir para birimi olduğu, son dönemlerde atılan adımlarla bunun geride kalmaya başladığının belirtildiği açıklamada Liranın seçim sonrası Temmuz'a kadar yüzde 38 değer kaybettiğine yer verildi.

Enflasyonun yüzde 75'e kadar çıkması sonrası faiz oranlarının yüzde 50'ye çekildiğinin belirtildiği açıklamada kredilerde de sıkılaşmaya gidildiğine dikkatler çekildi.

Enflasyonun Haziran'da gerilemeye başladığını ve bu gerilemenin devam etmesi ile faizlerin de düşeceğini söyleyen FT, TL'de istikrar için birçok adım atıldığını da söyledi.

Kamu görevlisi maaşları gelecek yıl dondurulabilir

FT'de yayınlanan yazıda en dikkat çeken kısım ise memur maaşları hakkında oldu. Söz konusu yazıda 2025 yılında memur maaşlarının dondurulabileceği ve sert önlemler alınacağı iddia edildi.

İşte söz konusu haberde yer alan kısım:

Açıklamanın devamında, bu şekilde devam edilmesi, yabancı yatırımcıların gelmesi durumunda işlerin iyiye gideceğine, ancak bu politikada gevşeme olması, ya da vazgeçilmesi durumunda durumun çok daha kötüye gideceğine dikkatler çekildi.

Kaynak: https://www.ft.com/content/3ce5b528-6969-4893-b0c7-cb553668600d

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç