Fed üyelerinden faiz ve enflasyon mesajı gelmeye devam ediyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed üyelerinden faiz ve enflasyon mesajı gelmeye devam ediyor

Fed üyesi Mary Daly'den bir son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada faiz ve enflasyon mesajına yer verildi.

Ekonomi 10 Mayıs 2024 0
Fed üyelerinden faiz ve enflasyon mesajı gelmeye devam ediyor

Fed üyelerinden faiz yorumu gelmeye devam ediyor. İşte Fed üyelerinden gelen son dakika açıklamaları.

Fed'in yeni dönemde ne yapacağı merak konusu. Düşmeyen enflasyon sonrası fbazı Fed üyeleri sıkılaşma sürecinin devam etmesi gerektiğini savunurken bazı Fed üyeleri ise faiz indirimlerinin başlaması gerektiğini söylüyor.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly'den bir son dakika açıklaması geldi. Daly yaptığı açıklamada faiz oranlarının şimdi ekonomiyi kısıtladığını, ekonomi üzerinde bası kurduğunu, ancak enflasyonda henüz hedefe gelinmediğini, zaman olduğunu söyledi.

George Mason Üniversitesi’nde bir konferansta konuşan Daly, Powell'in yaptığı açıklamaları tekrarladı ve "Kısıtlayıcıyız, ancak enflasyonu düşürmek daha fazla zaman alabilir" ifadelerini kullandı.

Fiyat baskılarının sene başlarında yeniden toparlandığını gösteren son verilerin ardından yetkililerin enflasyonun kontrol altına alındığından emin oluncaya kadar neden bir başarı ilan edemeyeceklerine vurgu yapan Daly, gelecek birkaç aylık enflasyonun ne olacağı ve buna yanıtın ne olacağı konusunda ciddi belirsizlik olduğunu söyledi.

Açıklamalara baktığımızda enflasyonun yüzde 2 hedefine gidene kadar sıkılaşmaya devam edileceği görülüyor.

Fed'in tercih ettiği enflasyon endeksiyle ölçülen fiyatlar, geçen Mart ayında önceki seneye göre yüzde 2.7 seviyesinde arttı. Bu da beklenenden fazla bir büyümeydi. Önceki aylara göre bir toparlanma olarak görülen bu rakam sonrası faiz indirimi beklentisi oluştuğuna yer verildi.

Gelen son dakika bilgilerine göre Nisan ayı enflasyon rakamları 10 Mayıs'ta açıklanacak.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç