Fed, faiz indirimine daha sıcak bakıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed, faiz indirimine daha sıcak bakıyor

Fed faiz indirimine artık daha sıcak bakıyor. Son ekonomik veriler, faiz indiriminin önünü açtı.

Ekonomi 18 Tem 2024 0
Fed, faiz indirimine daha sıcak bakıyor

Fed üyesinden son dakika açıklaması: Faiz indirim mesajı geldi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller bir açıklama yaptı. Kansas City Fed'in düzenlediği etkinliğe katılan Waller, son gelen enflayon ve ekonomi verilerinin ekonomide daha ılımlı bir büyüme olduğunu, iş gücü arzı ve talebin dengelendiğini ve enflasyoun bu sene başına göre yavaşladığını söyledi.

Son verilerin ekonomide yumuşak inişin sağlanması ile uyumlu olduğuna dikkatleri çeken Waller, gelecek aylarda görüşünü destekleyecek veriler bekleneceğini söyledi.

Waller programda yapıtğı son dakika açıklamasında, "Nihai hedefimize ulaştığımıza inanmasam da politika faizinde indirimin gerektiği zamana yaklaştığımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Enflasyon rakamlarının sürdürülebilir şekilde düştüğüne dair biraz daha kanıt görmek istediklerini söyleyen Öte yandan New York Fed Başkanı John Williams, iş gücü piyasası koşullarının kademeli olarak soğuduğuna dair işaretlerle son 3 aylık enflasyon rakamlarının bankayı "aradığı dezenflasyonist trende yaklaştırdığını" belirtmişti.

Williams sözlerinin devamında, "Bunlar olumlu işaretler. Enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2 hedefimize doğru düştüğüne dair daha fazla güven kazanmak için daha fazla veri görmek istiyorum" demişti.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç