Ev hanımlarına emeklilik başvurusu başlıyor: Erdoğan talimat verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ev hanımlarına emeklilik başvurusu başlıyor: Erdoğan talimat verdi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ev hanımlarına emeklilik için talimat geldi. Başvuru için geri sayımda sona gelindi.

Emekli Haberleri 21 Haz 2023 09:14 2
Ev hanımlarına emeklilik başvurusu başlıyor: Erdoğan talimat verdi

Erdoğan'dan talimat geldi: Ev hanımlarına emeklilik başvurusu başlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ev hanımlarına emeklilik ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada Erdoğan'ın talimat verdiği ve verilen talimat ile ev hanımlarına emeklilik sürecinin hızlandırılmasının talep edildiği öğrenildi.

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

AK Parti MKYK toplantısında gündeme gelen düzenlemede Aile ve Gençlik Bankası'nın bir an önce kurulması ve bankanın kurulmasından sonra faaliyetlerine başlayarak seçim müjdelerinin hayata geçirilmesi istendi. Erdoğan konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "Gençlerin önünü açalım. Cep telefonu, bedava internet, gençlik bankası ile ilgili Mehmet bey (Mehmet Şimşek) çalışıyor. Gençlere verdiğimiz sözleri tutacağız. Seçim sahalarında konuşulanları hayata geçirelim. Meclis yeni yasal alt zeminin hazırlanması ve yasanın çıkması lazım" ifadelerini kullandı.

Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulması ile birlikte ev hanımlarına emeklilik için destek de sağlanmış ve başvurular başlamış olacak. Başvuruların başlaması ile birlikte emekli olmak isteyen ev hanımları başvurularını yapacak. Başvurunun yapılmasından sonra prim ödemelerinin 3'te 1'i devlet tarafından verilecek. Kalan ödeme de ev hanımları tarafından yapılacak ve yaş ile prim şartının sağlanması sonrası ev hanımları emekli olacak.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK BAŞVURUSU BAŞLADIĞINDA KAÇIRMAMAK, BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN İNDİRİN:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 16 Ay Önce
Eytde kalan haklar zaten kadınları ilgilendiriyor en çok bize hakkımız olanı versin bişey istemiyoruz 5000 prim dediler ama sözünde durmadılar ltfn 99 öncesi 5000 prim ve kısmi emeklilik haklarımızı iade etsinler primleri tamamlayamayan zaten kadınlar hep
Ziyaretçi 16 Ay Önce
Erdogan verdigi sozlerde önce emeklinin bayram ikramiyelerine zam yapsin emeklinin dul ve yetim maaslarina duzenleme getrsin önce