Eski HDP Milletvekilinin Maç Paylaşımı Gündem Oldu!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Eski HDP Milletvekilinin Maç Paylaşımı Gündem Oldu!

Eski HDP Milletvekili Ferhat Encü, A Milli Futbol Takımımızın Euro 2024'te Portekiz'e 3-0 yenilmesinin ardından skandal bir paylaşım yaptı. Encü, Kürtçe ifadeler kullandığı paylaşımında Portekiz'i tebrik etti. İşte haberin detayları...

Spor 22 Haz 2024 0
Eski HDP Milletvekilinin Maç Paylaşımı Gündem Oldu!

A Milli Futbol Takımımızın Euro 2024'te grubundaki ikinci maçta Portekiz'e 3-0 kaybetmesinin ardından eski HDP'li vekil Ferhat Encü skandal bir paylaşım yaptı. Encü, Kürtçe sözlerle Portekiz'i tebrik etti. Encü'ye tepki yağarken bir sosyal medya kullanıcısı, "Senin vatandaşlıktan çıkarılman lazım." dedi. Paylaşıma tepki gösteren İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan da, "Yıllarca 'biji' dedikleri PKK, bugün can çekişiyor; Portekiz'e 'biji' demişler, ne gam." ifadelerini kullandı.

A MİLLİLERİMİZ PORTEKİZ'E 3-0 MAĞLUP OLDU

A Milli Futbol Takımımız, 2024 Avrupa Şampiyonası F Grubu'ndaki ikinci maçında Portekiz'e 3-0 yenildi. Bu sonucun ardından A Milliler, F grubunda ikinci maçlar sonunda 3 puanla ikinci sırada yer aldı. Portekiz ise 6 puanla grupta zirveye oturdu. Portekiz, gruptan çıkmayı garantiledi.

ESKİ HDP'Lİ VEKİL PORTEKİZ'İ TEBRİK ETTİ

Maçın ardından HDP'nin 26. Dönem Şırnak Milletvekili olan Ferhat Encü, sosyal medya hesabından skandal bir paylaşımda bulundu. Encü, Türkiye'yi yenen Portekiz'i tebrik etti. Encü Kürtçe paylaşımında, "Bijî Portîkez… (Yaşa Portekiz)" ifadelerini kullandı.

HDP'li Encü'den skandal paylaşım! Portekiz'i Kürtçe sözlerle tebrik etti

"KANDİL'İN LİSTESİNDEN SEÇİME GİRENLER, SADECE EFENDİLERİNİN TALİMATLARINI YERİNE GETİRİRLER"

Encü'nün skandal paylaşımına tepki gösteren İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu tweet bizi kızdırdı mı hayır, amaçladığı provokasyona ulaşır mı, elbette ki hayır. Bu tweet, zaten bildiğimiz bir gerçeği tekrar etti sadece: Kandil'in listesinden seçime girenler sadece efendilerinin talimatlarını yerine getirirler. Bir spor müsabakasında bile bu ülkenin karşısında durmayı, bu milleti tahrik etmeyi, buradan bir çatışma çıkarmaya çalışmayı ihmal etmezler." ifadelerini kullandı.

HDP'li Encü'den skandal paylaşım! Portekiz'i Kürtçe sözlerle tebrik etti

Turan, paylaşımının devamında, "Yeri gelmişken, Yıllarca 'biji' dedikleri PKK, bugün can çekişiyor; Portekiz'e 'biji' demişler, ne gam. Yapacak bir şey yok, böyle kodlanmışlar, PKK ciğerlerine işlemiş. Değişmelerini beklemektense, tarihin çöplüğünde silinip gitmelerini seyretmek daha eğlenceli! Son söz; bu twite ses çıkaramayan HDP yönetimi de bu twitin net ortağıdır." dedi.

HDP'li Encü'den skandal paylaşım! Portekiz'i Kürtçe sözlerle tebrik etti

"PKK-DEM SÜRÜCÜ VATAN HAİNİDİR"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Encü'nün skandal paylaşımına "Sen vatansızsın, sen ahlaksızsın!" diyerek tepki gösterdi. Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Encü'ye tepki göstererek, "İşte şerefsizce bir tavır daha. TBMM üyesi ol, bu milletin vergileri ile maaş al sonra yaşasın Portekiz diye X at. PKK-DEM sürüsü vatan hainidir. Türkiye'nin düşmanı alçaklar sürüsüdür. Bunlar ile açık- kapalı ittifak yapmak ihanete ortak olmak demektir." ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç