Esad, mültecileri Suriye'ye çağırdı: Genel af ilan edildi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Esad, mültecileri Suriye'ye çağırdı: Genel af ilan edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı sonrası Esad harekete geçti ve mültecilerin Suriye'ye geri dönmeleri için önemli adım atıldı.

Dünya 22 Eylül 2024 0
Esad, mültecileri Suriye'ye çağırdı: Genel af ilan edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çağrısı Karşılık Buldu: Esad, Suriyeliler İçin Genel Af İlan Etti

Ülkelerine dönmek isteyen mültecileri sevindiren son dakika haberi geldi. Gelen açıklamada Esad, ülkelerine dönmek isteyenlere genel af ilan etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, milyonlarca Suriyelinin vatanlarına dönmesi için yaptığı çağrı, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad tarafından karşılık buldu. Esad, 22 Eylül 2024 tarihinden önce işlenen firar suçları ve diğer bazı suçlar için genel af sağlayan bir kararname yayınladı.

Suriyeliler İçin Af: 4 Ay İçinde Dönmeliler

Suriye Arap Haber Ajansı (SANA) tarafından duyurulan af kararnamesine göre, yurt dışındaki Suriyelilerin dört ay içinde teslim olmaları şartıyla af kapsamına girecekleri bildirildi. Yurt içinde ise bu süre üç ay olarak belirlendi. Aksi takdirde af hükümleri geçerli olmayacak.

Af Kapsamında Olmayan Suçlar: Bu kişiler geri dönemeyecek

Kararname, ciddi suçlar, rüşvet, sahtecilik, genel ahlaka aykırı kabahatler, inşaat kontrol yasaları, ekonomik suçlar ve elektrik hırsızlığı gibi suçlar için geçerli olmayacak. Ayrıca, mal varlığına yönelik suçlarda mağdurun tazminat hakkı korunacak.

Erdoğan’dan Tarihi Çağrı Gelmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 Eylül'de yaptığı konuşmada, Suriye’de istikrarın sağlanmasının önemine vurgu yapmış ve milyonlarca Suriyelinin vatanlarına dönmeyi beklediğini belirtmişti. Erdoğan, Türkiye ve Suriye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için Esad ile görüşmeye hazır olduklarını ifade etmişti.

Esad’ın bu genel af kararı, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi yönünde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bu açıklamadan sonra gönüllü mülteiclerin evlerine döneceği belirtiliyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç