Erdoğan talimat verdi: Dar gelirlilere sosyal konut
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan talimat verdi: Dar gelirlilere sosyal konut

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı sonrası sosyal konut çalışmaları başladı.

TOKİ Başvuru 27 Ağu 2024 11
Erdoğan talimat verdi: Dar gelirlilere sosyal konut

Erdoğan talimat verdi: Dar gelirlilere sosyal konut geliyor.

Dünya Gazetesi'nin son dakika olarak aktardığı habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile toplumsal sorunların çözülmesi için bir çalışma başlatıldığı, başlatılan çalışma kapsamında dar gelirli vatandaşların konut probleminin çözülmesi için düğmeye basıldığı öğrenildi.

Verilen talimattan sonra harekete geçen ekonomi kurmayları, dar gelirli vatandaşlar için sosyal konut projesi başlatılacağını bildirdi.

Şartlar ne olacak?

Gelen bilgilere göre dar gelirli vatandaşlar için yapılacak sosyal konutlarda 18 yaş şartı aranacağı, konutların sadece geliri düşük olan vatandaşlara satılacağı, ikamet şartının aranacağı öğrenildi. Başvuru yapacakların daha önce TOKİ'den konut almamış olması, üzerine ev olmaması şartları aranacak.

Hangi illerde yapılacak?

Dar gelirli vatandaşlara yönelik başlatılacak sosyal konut kampanyasının 81 şehirde olacağı öğrenildi. Kontenjanın il/ilçe nüfuslarına göre belirleneceği açıklanırken kalabalık yerlere daha fazla kontenjan verilmesinin gündemde olduğu bildirildi.

Evler 2+1 ve 3+1 olacak

Konutların 80-120 metrekare arasında yapılacağı belirtilirken 2+1 ve 3+1 şeklinde inşa edileceği belirtildi. Vatandaşlar, isterse 2+1, isterse de 3+1 konutlara başvuru yapabilecek.

Başvuru ne zaman, nasıl yapılacak?

Sosyal konut için talimat geldi ve çalışmalar başladı. Toki ise deprem bölgesinde çalışmalarını yıl sonuna doğru büyük oranda bitirecek. 2025 yılı ile birlikte dar gelirliler için sosyal konut projelerinin başlatılması bekleniyor. Başvuru başladığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin, başvuruyu kaçırmayın
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (11)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 17 Gün Önce
ahiska Türklerine .duryelilere.bu vatan için hiçbir şey ifade etmeyene ev var ama benim gibi 12500 maaş alana yok boş vaatler almış başını gidiyor niye artık oy vermediği izin resmi bu
Ziyaretçi 17 Gün Önce
𝙋𝙚𝙠𝙞 𝙗𝙪𝙣𝙖 𝙝𝙚𝙧𝙝𝙖𝙣𝙜𝙞 𝙗𝙞𝙧 𝙤̈𝙘𝙧𝙚𝙩 𝙫𝙖𝙧𝙢ı 𝙗𝙪𝙣𝙖 𝙫𝙚𝙧𝙚𝙘𝙚𝙠 𝙝𝙞𝙘̧ 𝙥𝙖𝙧𝙖𝙢ı𝙯 𝙮𝙤𝙠 𝙖𝙢𝙖 𝙚𝙫𝙞𝙢𝙞𝙯𝙙𝙚 𝙮𝙤𝙠 𝙙𝙪𝙧𝙪𝙢𝙪𝙢𝙪𝙯 𝙮𝙤𝙠 😓
Ziyaretçi 17 Gün Önce
Üstüne konut vardır ama geliri yoktur zor geçiriyordum neden bunlarida on görmüyorlar yazık bu milletin haline
Ziyaretçi 17 Gün Önce
konutlar da torpil geciyo dar geliriyle konut düşmüyor zengin aliyo evleri devlet aciz her konuda
Ziyaretçi 17 Gün Önce
dar gelirlilere sosyal konut diyorsunuz dağa TOKİ'den çıkan arsaları evleri halledemediniz sosyal konut diyorsunuz aldığım askeri üçret verdiğim kira 15bin ne anladım ben bu işten ön çelik onlar olsun onlarda dar gelirlilerin ön çelik onlar olsun