Erdoğan ile Bahçeli ne görüştü? İşte toplantıdan gelen ilk notlar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan ile Bahçeli ne görüştü? İşte toplantıdan gelen ilk notlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli dün yerel seçimler sonrası ilk görüşmesini gerçekleştirdi. İşte iki liderin görüşmesinden gelen ilk notlar.

Siyaset 30 Nisan 2024 0
Erdoğan ile Bahçeli ne görüştü? İşte toplantıdan gelen ilk notlar

Erdoğan ile Bahçeli ne görüştü? İşte görüşmeden ilk notlar.

Yerel seçimleden sonra Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ile MHP'nin Genel Başkanları ilk defa bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir araya geldi. Dün Bahçeli'nin Çayyolu'nda bulunan konutunda gerçekleşen ve yaklaşık 50 dakika süren görüşmede dikkat çeken konular vardı.

TGRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Cem Küçük yaptığı son dakika açıklamasında görüşmenin detaylarını aktardı.

Cem Küçük yaptığı açıklamada ilk önemli gündem maddesinin yeni ve sivil anayasa olduğunu söyleyerek, "Yeni anayasa ile ilgili konuşulduğu bilgisini aldım. Erdoğan'ın Bahçeli ile görüşmelerinden 2018'de erken seçim kararı çıkmıştı. Erdoğan, anayasanın değişmesini istiyor. TBMM Başkanı Numan Bey bu konuda çalışmalar yapacak. Diğer partilerin genel başkanları ile görüşülecek" dedi ve "Feti Yıldız bugün "ilk 100 maddemiz hazır" demişti. MHP'den yeni anayasa meclisten 400'ü bulup geçse bile, her halükarda halk oyuna sunulsun diye açıklama geldi" dedi.

50+1 DEĞİŞECEK Mİ?

Cem Küçük, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 50+1 konusunun da gündeme geldiğini söyleyerek, "MHP yüzde 50+1'in değişmemesi gerektiğini söylüyor" dedi.

YEREL SEÇİM VE EMEKLİLERİN DURUMU

Görüşmede yerel seçimler ve emeklilerin durumunun da gündeme geldiğini söyleyen Cem Küçük, ekonomi açıklamalarının konuşulduğunu söyleid.

Görüşme sonrası henüz bir açıklama gelmedi. Açıklamadan haberdar olmak için finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç