Erdoğan 'hakkımı helal etmiyorum' demişti: 100 vekil topun ağzında
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan 'hakkımı helal etmiyorum' demişti: 100 vekil topun ağzında

100 milletvekilinin meclise gelmediği öğrenilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen sene bu konuda yaptığı açıklama gündem oldu.

Siyaset 18 Tem 2024 0
Erdoğan 'hakkımı helal etmiyorum' demişti: 100 vekil topun ağzında

Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkımı helal etmiyorum demişti: 100 vekil sınıfta kaldı.

31 Mart mahalli idareler seçimlerinde, kurulduğu ilk günden bu yana ilk defa 2. parti konumuna düşen AK Parti'de hangi nedenlerden dolayı seçimi kaybettiğini araştırmaya devam ediyor.

AK Partili kurmaylar parti yönetimine yaptığı bildirimde bazı vekillerin meclise gelmediğini söyledi ve bu durumun rahatsızlık duyduğunu söyledi. Gelen bilgilere göre 100'e yakın vekilin yasama faaliyetlerinde aktif şekilde rol almadığı tespit edildi.

Erdoğan 'hakkımı helal etmiyorum' demişti

Yerel seçimlerden önce AK Part,li vekillere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, meclis genel kuruluna yeterli katılımların olmadığını söylemiş ve bu durumun kendisini üzdüğünü söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Bu beni üzmüştür. Bu millet, kendi kasasından, kesesinden maaşı veriyor. Bu maaşla birlikte vekil arkadaşlarımız bu görevi yapıyor. Ama genel kurulda eğer yoklamalarda benim vekil arkadaşlarım bulunmazsa ki dün böyle oldu, bu millet sizlere hakkını helal etmez. Kim gelmediyse ben de onlara hakkımı helal etmiyorum. Bu sıradan bir olay değil. Eğer milletvekili adayı olmuşsan arkadaş burada görevini hakkıyla yerine getireceksin. Yerine getirmiyorsan, aldığınız maaşlar haramdır bunu böyle bilin" ifadelerini kullanmıştı.

100'e yakın vekil meclise gelmiyor

Yerel seçimlerdeki oy kaybını araştıran AK Parti, diğer yandan teşkilatın verimliliğini artırmak için farklı çalışmalara başladı. Parti kurmayları ve vekiller, meclis faaliyet raporlarını ele aldı. Gelen bilgilere göre 100'e yakın vekilin meclise gelmediği öğrenildi.

Bu durum parti yönetimine iletildi. Yönetim vekillere bu konuda uyarıda bulundu.

AK Parti bu dönem 268 vekille mecliste. 148 vekil ise ilk defa meclise geldi. Gelen bilgilere göre 32 isim genel kurulda hiç konuşmadı. Öte yandan ne kanun teklifi almış ne de bir önerge sunmuş.

Vekil maaşı 170 bin lira seviyesine çıkmıştı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç