En düşük memur maaşı ne kadar oldu Temmuz 2024
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

En düşük memur maaşı ne kadar oldu Temmuz 2024

En düşük memur maaşına zam geldi. Enflasyon rakamları ile birlikte memurların alacağı maaş da belli oldu.

Çalışma Hayatı 3 Tem 2024 10:52 0
En düşük memur maaşı ne kadar oldu Temmuz 2024

En düşük memur maaşı ne kadar oldu?

Kamu personellerinin beklediği haber geldi. Enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra en düşük memur maaş zammı da belli oldu. Peki memur maaşı ne kadar oldu? En düşük memur maaşı ne kadar olacak? Memurların maaş zammı ne kadar oldu? Temmuz'da ne kadar maaş yatacak? İşte gelen son dakika bilgileri.

Bilindiği üzere sene başında memurlar yüzde 25'lik maaş zammı almıştı. Yüzde 15 toplu sözleşme zammı ve buna ek olarak yüzde 10'luk enflasyon farkı ve refah payı ödemesi alan memurlara Temmuz ayında refah payı ödemesi yapılmayacak. Sadece toplu sözleşmedeki oran ve enflasyon farkının toplanması sonucu çıkacak oran kadar maaş zammı yapılacak.

En düşük memur maaşı ne kadar?

Şu anda en düşük memur maaşı 32 bin 297 lira seviyesinde. Tabi bu rakam mesai saatleri, gelir vergisi dilimine göre sene ortasına kadar düşüyor. Şu sıralar en düşük memur maaşı 31 bin liraya kadar geriledi.

Maaş zammı ne kadar?

Gelen zam ile birlikte artık en düşük memur maaşı 38 bin 533 TL olacak.

Yeni memur alımı ne zaman yapılacak?

11 Temmuz tarihinde KPSS tercihleri ile memur alımı yapılacak. Memur alımı ilanı belli olduğunda bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin;
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç