En az lise mezunu 3 bin 23 subay, astsubay ve polis alımı başvuru şartları açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

En az lise mezunu 3 bin 23 subay, astsubay ve polis alımı başvuru şartları açıklandı

Lise mezunları arasından 3 bin 23 polis, astsubay ve subay alımı için başvuru şartları belli oldu. İşte başvuru bilgileri.

Polis Alımı 18 Tem 2024 0
En az lise mezunu 3 bin 23 subay, astsubay ve polis alımı başvuru şartları açıklandı

Lise mezunu polis, subay ve astsubay alımı başvuru şartları belli oldu.

YKS sonuçlarının açıklanmasından sonra adaylar puanını öğrendi ve şimdi sıra lise mezunları arasından yapılan polis ve subay astsubay alımına geldi. Lise mezunu olan ve EGM ile Jandarma bünyesinde çalışmak isteyen adaylar, ilanın başvuru şartlarının ne olduğunu araştırmaya başladı. Biz de bu yazımızda söz konusu alıma dair detaylara yer verdik.

Kamuda iş bulmanın zorlaştığı bugünlerde iş arayan vatandaşlar, askeri ve kolluk kuvvetlerine personel alımlarını araştırıyor.

3 ilan için başvuru genel şartları

3 ilana başvuru yapacaklarda aranan genel şartlar şu şekilde:

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

-Evli, hamile, çocuklu olmamak veya herhangi bir kadınla veya erkekle nikâhsız olarak birlikte yaşamamak,

-Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak

-Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak

-Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak

-Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak,

-Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak

-Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,

Lise mezunu subay alımı

Lise mezunları arasından subay alımına baktığımızda 200 kişi alınacağı görülüyor. 1 Ocak 2003 ve sonrası doğumluların başvuru yapabileceği ilanda adayların TYT'de en az 450 bin sıralamaya girmiş olması ve alan sınavında aşağıdaki sıralamaları taşıması gerekiyor:

- Eşit Ağırlık (EA) puanına göre başarı sıralaması en az 150.000’inci
- Sayısal (SAY) puanına göre başarı sıralaması en az 150.000’inci,
- Sözel (SÖZ) puanına göre başarı sıralaması en az 30.000’inci sırada yer alan adayın puanını almak

Alıma başvurular devam ediyor ve 25 Temmuz'a kadar adaylar başvurusunu yapabilecek.

Subay alımı kılavuzu için Tıklayın

Lise mezunu 323 astsubay alımı

Lise mezunlarından 323 astsubay jandarma alımı yapılıyor. Söz konusu alıma 1 Ocak 2003 ve sonrası doğumlu olanlar başvuru yapabilecek. TYT'de en az 450 bin başarı sıralamasına giren adayların başvurusu kabul ediliyor. Söz konusu alıma başvurular devam ediyor ve 25 Temmuz'a kadar adaylar başvurusunu yapabilecek.

Astsubay alımı başvuru kılavuzuna gitmek için Tıklayın

Lise mezunu polis alımı

Lise mezunu adaylar arasından 2500 polis alımı yapılacak. Kadın ve erkek adaylar arasından yapılacak alıma başvuru yapacak adayların 8 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olması gerekmektedir.

TYT'den en az 250 ham puan alan adaylar söz konusu ilana başvuru yapabilecek. Başvurusu Ağustos ayında başlayacak. İlandan bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç