Emtia fiyatlarında gerileme devam ediyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emtia fiyatlarında gerileme devam ediyor

Son dakika haberi: Emtia fiyatlarında gerileme devam ediyor. Bakır, demir cevheri, alüminyum ve çinko fiyatları düşüyor.

Emtia 25 Tem 2024 0
Emtia fiyatlarında gerileme devam ediyor

Emtia fiyatlarında gerileme devam ediyor.

Emtia fiyatlaırnda hareketllik son dönemlerde arttı. Endüstriyel metal, artan küresel stoklar ve Çin'in zayıf tüketimi, fonların kar alması nedeniyle Mayıs ayında kırdığı rekor seviyesinden 1/5 oranında düştü.

Çin'den gelen büyüme gidişatına baktığımızda kötümserlik olduğu öğrenildi. Geçen hafta yapılan Üçüncü Plenum sonrası daha da kötüleşti. Komünist Parti yetkililerinin önemli bir toplantısı metal talebini destekleyecek türde bir teşvik sağlayamadı.

Bakır fiyatları, Çin Merkez Bankası’nın Perşembe günü faiz indirimine girmesine rağmen düştü.

Konu ile ilgili bir değerlendirme açıklamasında bulunan Jinrui Futures Co. analistlerinden Gong Ming, şu ifadeleri kullandı:

"Küresel büyümeye ilişkin endişeler devam ediyor ve bu durum bakırın düşmesine neden olabilir"

Ming açıklamasının devamında Çin'de yaşanan olası üretim kesintilerine atıfta bulunuldu ve arz risklerinin ortaya çıkması ile birlikte fiyatın 8 bin 900 dolar civarında destek görebileceğine yer verildi.

Diğer yandan bakır, önceki yüzde 2.2'lik kayıp sonrası LME'de yerel saatle sabah 7.50 civarında yüzde 1.5 düştü ve ton fiyatı 8 bin 962 dolar 50 cent oldu.

Çinko fiyatlarında yüzde 1,1, alüminyum fiyatlarında ise yüzde 0,5'lik bir düşüş oldu.

Singapur'da demir cevheri yüzde 1,5 düşüşle 99,40 dolara geriledi ve arzın güçlü kalacağına dair işaretler üzerine kayıplar arttı.

Demir fiyatlarında yaşanan gerileme ile birlikte inşaat maliyetlerinde de düşüş olduğu öğrenildi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç