Emeklilik sistemi değişiyor mu? Cevdet Yılmaz açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emeklilik sistemi değişiyor mu? Cevdet Yılmaz açıkladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz bir son dakika açıklamasında bulundu. Yılmaz yaptığı açıklamada emeklilik sistemine değindi.

Emekli Haberleri 12 Eylül 2024 5
Emeklilik sistemi değişiyor mu? Cevdet Yılmaz açıkladı

Emeklilik sistemi değişecek mi? Cevdet Yılmaz açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptığı son dakika açıklamasında emekli yaşının yükseltilip yükseltilmeyeeğini, maaşların ne olacağına dair detayları paylaştı.

Yılmaz yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Devletimizin bir sosyal güvenlik sistemi var. Orada bazı değişiklikler yapılacak. Aksine biz bu sistemi güçlü şekilde sürdürmek istiyoruz.

Bu 20 yılda AK Parti ne yaptı derseniz bu sosyal güvenlik sistemini yaygınlaştırdık. Son 20 yılda sigorta kurumlarını birleştirdik. Bütün toplumsal kesimlere yayılan primli primsiz sistemler kurduk. Bu alanda çok ciddi hizmetler götürdük.

Buradad a en güçlü şekilde devam edeceğiz. Kamunun buradaki katkısı devam edecek. Buna ilave olarak neler yapılabilir diye baktığımızda;

BES dediğimiz şeyi getirdik. Çalışanlara dedikki tasarruf yapın ve geleceğe daha iyi bakın. İnsanımızın gelecekteki refahını etkileyecek adımlar atıyoruz. Cari açık iç tasarruf ile yatırım oranı arasındaki farktır.

En temel hedeflerimizden biri iç tasarruf oranlarını artırmak, yatırmları doğru finanse ederek cari açığı azaltmak.

Sigortacılık sistemleri değişince kalkınmakta olan ülke olarak yatırımları sağlıklı finanse etmemiz için çok önemli. Ama genel sistemden hiç geri adım atmadık.

Şu anda 16 milyonu aşkın emeklimiz var. Diğer ülkelere göre oran oldukça yüksek.

İlk defa en düşük emekli maaşı düzenlemesini getirdik. Tüm imkanlarımızı zorladık. Emeklilerimizi enflasyona ezdirmiyoruz 2025'in Ocak ve Temmuz dönemlerinde yine enflasyondaki gelişmelerle artışlar gerçekleştirilecek. Bu sene enflasyonun üzerinde emeklilere 10 puan civarında bir ilave yapmıştık.

Emekliye bu yıl yüzde 85'lere varan zam yaptık. Enflasyon beklentimiz yüzde 41.5. Bunun iki katı kadar artış yaptık. Ekstra kaynaklarla zorlayarak yaptık"

Özetle...

Açıklamaya baktığımızda emeklilik yaşının yükseltilmesi şimdilik gündemde değil.

Tamamlayıcı emeklilik sistemi ile çalışanların maaşlarından kesinti olacak ve BES gibi bir sistem oluşturulacak.

Emekli maaşlarına gelecek sene enflasyon kadar zam yapılacak.

 

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 3 Gün Önce
tamam hadi kabul ettik diyelim verdiğiniz emekli maaşlarını çok yüce devlet büyülerimizi kırmayalım size bi soru bu soruma cevap verin veremezsinizde bir emekli geç evlendi diyelim anne ve babasına bakmak için ama çocuk olayında sıkıntı yaşıyor doktorlar tüp bebek diyor ama hastaneler yaşınız geçmiş devlet karşılamıyor diyor ne yapalım şimdi siz bize söyleyin bu insan anne ve babasına baktığı için evlat sahibi olmasın mı 2 defa tüp bebek tedavisi için başvurduk 400.000 lira gitti şimdi bana bunun hesabını yapın ondan sonra yerlere göklere sıgdıramadıgınız emekli maaşı hakkında konuşun tabi sizin matematiginiz bu konuda yetermi bilmiyorum sizin bilmediğiniz bi dünya olduğu için hariçten gazel okumayı seversiniz ve malesef bizlerde dinlemeyi seviyoruz
Ziyaretçi 3 Gün Önce
tabi canım tabi emeklice zaten sizin verdiğiniz zamla şâha kalktı horon tepiyor emekliye verdiğiniz para neye yetecek kirayamı evin masraflarınamı yoksa insan gibi yaşamalarınamı allah korkun biraz allahtan çok söylecek söz varda şu mübarek günün hürmetine rabbim gönlümden geçeni biliyor o size nasip etsin ve bu öve öve bitiremediydiniz maaşlarla yaşamak zorunda kalın inşallah
Ziyaretçi 5 Gün Önce
bu adaletsiz sistem biri 43 yaşında diğeri 60 65 yaşında oluyor bu insanlar aynı yaşta olmasına rağmen nerede adalet nerede insan eşitliği nerede hukuk böyle birşey yok hakkımı helal etmiyorum ayrıca staj mağduruyum burada bir düzenleme bekliyoruz devletten
Ziyaretçi 5 Gün Önce
Emeklinin hakkını yediginizgibi birde vermediğiniz zamir vermisgibi gösterip ne yapıyordunuz siz sadece kendinizi kandırıyorsunuz yazık bu vatanı bu milleti neye çevirdiniz yazıklar olsun dünya guluyo hal8mize
Ziyaretçi 5 Gün Önce
Ben 1976 dogumluyum sigorta girişim 1992 4600 pirimim var emekli olabilirmiyim