Emeklilik düzenlemesinde ilk detay: ABO değişiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emeklilik düzenlemesinde ilk detay: ABO değişiyor

Emeklilik sisteminde ilk düzenleme belli oldu. Emekli aylık bağlama oranında düzenleme yapılacak.

Emekli Haberleri 23 Tem 2024 1
Emeklilik düzenlemesinde ilk detay: ABO değişiyor

Emeklilik zaten 65'e çıkıyor: Emeklilere sosyal yardım verilecek.

Emeklilik sisteminde değişiklik yapılacağı açıklanmış, emeklilik sisteminin değişmesi ile düzenlemenin hayata geçecei belirtilmişti. Ancak zaten mevcut yürürlükteki düzenleme ile 2036 yılına kadar emeklilik yaşı erkeklerde 60, kadınlarda ise 58 iken 2948'e kadar kademeli olarak yaş artıyor ve 1 Ocak 2048'de kadın ve erkekler için emeklilik yaşı 65'e eşitleniyor.

Gelen son dakika bilgilerine göre AK Parti'nin emeklilik sisteminde yapacağı değişikliklerin sosyal yardımlar konusunda olacağı bildirildi.

Bilindiği üzere 10 bin alan emeklinin en düşük maaşı 12 bin 500 liraya artırılırken yeni sosyal yardım ödemeleri için de düğmeye basıldı. Bu kapsamda emeklilerin sosyal tesislerden ve tren ile otobüs biletlerinden indirimli faydalanmalarının önü açılırken yeni desteklerin de geleceği açıklandı.

Yeni emeklilik sistemi ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni yasama döneminde inşallah bu konuyu gündeme alacağız. O şekilde de yola devam edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamaya göre baktığımızda emeklilik sisteminde düzenlemenin Ekim ayında gündeme geleceği görülüyor.

Abo'ya düzenleme geliyor

Emekli aylıklarında kapsamlı bir düzenleme yapılmaması durumunda emekli maaşları yine düzelmeyecek. Bu nedenle yeni yasama döneminde aylık bağlama oranlarında düzenleme yapılması bekleniyor. Yeni düzenlemeden haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7'yi ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
Yardim adında yaptıkları şeyleri alsınlar kendileri kullansın yeter artık utanmalari lazım ülkeyi neye donderdiler ne Bi eğitim ne gençlik nede mutlu insanlar kaldı parca parca her yeri sattılar şimdide emeklinin hakki olan parada kaldı akılları yazıklar olsun gittikleri ülke lere Bi baksınlar nasıl refah içinde mutlu insanlar yaşıyor hakkımız haram olsun