Emekli zammı kabinede belli olacak: 10, 12 olacak!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emekli zammı kabinede belli olacak: 10, 12 olacak!

Emeklileri ilgilendiren son dakika açıklaması geldi ve kabinede maaş zammının belli olacağına yer verildi.

Emekli Haberleri 15 Tem 2024 0
Emekli zammı kabinede belli olacak: 10, 12 olacak!

Emekli Maaş Zammı Ne Kadar Olacak?

Emekliler, her yıl olduğu gibi bu yıl da maaşlarına yapılacak zammı merakla bekliyor. 2024 yılı için emekli maaşlarına yapılacak zam oranı, Temmuz ayında açıklanacak enflasyon rakamlarına göre belirlenecek. Peki, emekli maaş zammı ne kadar olacak? İşte detaylar...

Enflasyon Rakamları Belirledi

2024 yılı emekli maaş zammı, her yıl olduğu gibi yine enflasyon oranlarına bağlı olarak belirlenecek. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileri, emekli maaşlarının ne kadar artacağını belirlemede kritik rol oynadı. Uzmanlar, bu yıl enflasyon oranının yüksek seyretmesi nedeniyle emekli maaşlarına yapılacak zammın da yüksek olacağını öngörüyordu. Ancak son aylarda düşük gelen enflasyon sonrası emekli maaş zammı yüzde 24.72 oldu.

Hangi Emekli Ne Kadar Zam Alacak?

Emekli maaş zammı, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında emekli olan vatandaşlar için farklılık gösterecek. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, açıklanan enflasyon oranı doğrultusunda zam alırken, Emekli Sandığı'na tabi emekliler için ise toplu sözleşme görüşmeleri ve enflasyon farkı dikkate alınarak zam yapılacak. 

Maaşlara Ek Ödemeler Gelecek mi?

Zam oranının yanı sıra, emeklilere ek ödemeler de gündemde. Özellikle bayram ikramiyeleri ve sosyal yardım ödemeleri ile emeklilerin maaşlarında artış sağlanması planlanıyor. Hükümet yetkilileri, emeklilerin refah seviyesini artırmak için çeşitli adımlar atacaklarını belirtiyor.

Kabinede gündeme geliyor

Kabinenin yarın yapıöması ve emekli zammının belirlenmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç