Emekli, işçiler, çalışma hayatı, ek gösterge... Yeni torba yasa geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emekli, işçiler, çalışma hayatı, ek gösterge... Yeni torba yasa geliyor

Çalışma hayatı, iş kanunu, emekliler, ek gösterge, işçiler ve sosyal konutlar... TBMM gündemine yeni bir torba yasa geliyor.

Ekonomi 27 Ağu 2024 33
Emekli, işçiler, çalışma hayatı, ek gösterge... Yeni torba yasa geliyor

TBMM'de 1 Ekim'den sonra torba yasa geliyor: İşte kapsamı.

Dünya Gazetesi'nin son dakika olarak aktardığı haberlere göre Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yılın son çeyreğin in oldukça yoğun geçeceği öğrenildi.Gelen son dakiak bilgilerine göre sadece torba yasa ile milyonların sorunlarının çözümü değil sosyal konut kararı ile milyonlara uygun fiyata konut sağlanması da gündemde.

Emekliler ve emeklilik hakkında düzenlemeler

Gündeme gelecek düzenleme ile İş Kanununda değişiklik yapılması bekleniyor. İş kanununda yapılacak değişiklik ile işçilerin emekli olduklaırnda alacakları maaşlar deği,şecek ve aylık bağlama oranının artırılmasıo ile birlikte emekli maaşında artış olacak.

Bir diğer emeklilik düzenlemesi ise tamamlayıcı emeklilik sistemi olacak. 2024 yılı sonunda hayata geçecek düzenleme ile tamamlayıcı emeklilik sistemi gelecek ve vatandaşlar, normal emekliliklerinin yanında BES aracılığıyla yatıracakları düşük miktarda para ile ikinci bir emekli maaşı alacak.

Bir önemli düzenleme de Bağkurlu esnaflara gelecek. 9 bin gün ile emekli olabilen esnaflar artık 7200 prim günü ile, eskisinden 5 yıl daha erken emekli olabilecek.

Emekli maaşlarında kök maaş sorunu da çözülecek ve her dönem artık emekli maaşı ne oldu derdi sona erecek.

Emeklilikte bir diğer düzenleme ise ev hanımlarına emeklilik konusunda olacak. Aile Koruma Paketi kapsamında ev hanımlarına emeklilik için prim desteği ve yıpranma payı verilecek.

Çalışma hayatı hakkında düzenlemeler: Mesai saatleri değişiyor

Çalışanların mesai saatlerinde düzenleme yapılması bekleniyor. Özel'de 45 saat olan mesainin 40 saate, kamuda 40 olan çalışma süresinin 35'e çekilmesi planlanıyor.

Öte yandan kamuda esnek çalışma konusu da gündeme gelecek.

Ek gösterge düzenlemesi

3600 ek göstergenin tüm memurlara unvanlar fark etmeden verilmesi de gündemde olacak.

Sosyal konutlar

Toki tarafından dar gelirli vatandaşlara uygun fiyatlı konut yapılıp satılması gündemde. Konu meclis gündemine gelecek.

Milyonlarca vatandaş kademeli emeklilik, taşerona kadro, infaz düzenlemesi, ehliyet affı ve daha birçok konuda düzenleme bekliyor. Siz hangi konuların torba yasaya eklenmesini istiyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Düzenleme ne zaman gelecek?

Düzenleme 1 Ekim sonrasında gündeme gelecek. 1 Ekim'de meclis açıldıktan sonra hükümet grubu, torba yasa üzerinde çalışmalarını hızlandıracak ve konuyu kısa sürede meclise getirecek. Süreçten bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (33)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 8 Gün Önce
birinci dereceye düşen memurlara ek gösterge
Ziyaretçi 8 Gün Önce
taşerona kadro
Ziyaretçi 10 Gün Önce
staj magdurlarını duyun artık
Ziyaretçi 10 Gün Önce
staj ve çıraklık maduruyuz sesimizi duyun
Ziyaretçi 13 Gün Önce
Toki 2023 te çekilişe girip çekilişte hak kazananlarin kişilerin evleri neden yapilmiyor evler ne zaman yapilacak neden bilgi verilmiyor haber bekliyoruz.