Emekli, asgari ücretli ve dar gelirliye uygun faizli konut kredisi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emekli, asgari ücretli ve dar gelirliye uygun faizli konut kredisi

Son dakika haberi: Dar gelirli ailelere, emekli ve asgari ücretlilere özel uygun faizli konut kredisi yolda.

Emekli, asgari ücretli ve dar gelirliye uygun faizli konut kredisi

Dar gelirlilere çocuk için yardım ve uygun faizli konut kredisi.

Dar gelirlileri ilgilendiren son dakika haberi geldi. Gelen haberde dar gelirlilere yeni destek paketinin hazırlandığına yer verildi. Gelecek paket ile dar gelirli olan, ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara yapılacak sosyal yardımların tek başlık altında toplanması ve gerçek ihtiyaç sahiplerine verilmesi planlanıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafındna devam eden çalışmalar gelecek günlerde netleşeecek ve kamuoyuna açıklanacak. Açıklanacak paket daha sonra değiştirilmeyecek ve belirlenen kriterleri karşılayan vatandaşlara sosyal yardım verilecek.

Vatandaşın aldığı maaş, eve gelen toplam para, çocuk sayısı, ev araba olup olmaması gibi kriterlere göre sosyal yardım alacak aileler belirlenecek ve ailelere sosyal yardım ödemeleri bu şekilde yapılacak. Bu düzenleme ile geçen sene başlayan ve Mayıs ayında biten 25 metreküp doğalgaz yardımı gibi şeyler olmayacak. Destekler herkese değil sadece ihtiyaç sahiplerine yapılacak.

Emekli, asgari ücretli ve dar gelirliler

Gelen bilgilere göre devlet emeklilere, asgari ücretlilere, dar gelirlilere ve işsizlere yardım yapacak. Kira, gıda yardımı ve çocuk bakım desteği gibi konulara ek olarak 3 çocuktan fazla çocuğu olan ailelere vergi indirimi gibi ek destekler yapılacak.

AK Parti kaynakları konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Belediyeden, sivil toplum kuruluşlarından ve ilgili bakanlıklardan ayrı ayrı yardım alanlar var. Bunların tek elden yapılması gerekiyor. Asgari ücreti artırarak refah seviyesine ancak belli bir oranda katkı sağlayabiliyorsunuz. Buradaki refah kaybı sosyal yardımlarla artırılacak. Vatandaş devleti hissedecek. Üç çocuktan sonra vergi indirimi sağlanması, bu ailelerin aldıkları kredilerde faiz oranlarının düşük tutulması gibi uygulamalar hayata geçirilecek"

Ucuz konut için düğmeye basıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan dar gelirliler için konutta düğmeye bastı. Vatandaşların konuta erişimi için farklı formüller getirilecek ve dar gelirli vatandaşlara uygun faizli konut kredisi ile TOKİ imkanı sunulacak.

Başvuru

Yeni sosyal yardım paketi başvurusu başladığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Gün Önce
önce konut fiyatlarını biraz artırın. sonra dar gelirliye kredi verirsiniz
Ziyaretçi 2 Gün Önce
ben hiç bir zaman gormedim bu yardımların dar gelirli vatandaşlara verildiğini
Ziyaretçi 2 Gün Önce
10TELEYLE NASİ ODUYECEK GARİBAN EMEKLİM EY HÜKÜMET. ALLAHTAN KORKUN SU ÜÇ GÜNLÜK DÜNYADA YAS GELMİS 65 70 ZATEN HEP PİLAN OLSUNLER COK YASAMASİNLAR İSTİYOR BENCE DEVLETE ZARAR EMEKLİ GEBERSİN DİYOLAR AVRUPADAN ORNEK ALAN YOK YAZİKLAR OLSUN EMEKLİ
Ziyaretçi 2 Gün Önce
lütfen milletle dalga geçmeyin ben artık bu yalanlara inanmiyorum çünkü 20 yıl oyumu verdim size bizi perişan ve aptal yerine koydunuz perişan ettiniz bizleri kendi ellerinize bakmaya muhtaç ettiniz emeklinin adları ücretle çalışanın ahını alan asla iflah etmez yazıklar olsun sizlere çünkü biz emekliler sizleri basimiza getirdik
Ziyaretçi 3 Gün Önce
verin alalım tokidn