Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan gençlere fetva: Hemen evlenin
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan gençlere fetva: Hemen evlenin

Ali Erbaş yaptığı açıklamada gençlerin evlilik sorunlarına değindi ve geç evlendikleri konusunda sitemde bulundu..

Yaşam 19 Tem 2024 18
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan gençlere fetva: Hemen evlenin

Ali Erbaş'tan gençlere evlilik tavsiyesi: Hemen evlenin.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bir son dakika açıklamasında bulundu.

Düzce'nin Akçakoca İlçesi'ne giden ve burada bir dizi ziyarette bulunan Erbaş, evlilik yaşının her geçen gün arttığını, artan evlilik yaşı nedeniyle çocuk sayısının da ciddi şekilde azaldığını, gençlerin erkenden evlendirilmesi gerektiğini söyledi.

"Evlilik yaşı gittikçe yukarı çıkıyor" diyerek açıklama yapan Ali Erbaş, gençlerin hemen evlendirilmesi gerektiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Kızlarımızı, oğlanlarımızı bir an önce evlenmeye teşvik edelim. Evlilik yaşı gittikçe yukarılara çıkıyor, 25'lere 30'lara çıkıyor. Bu konuda gençlerimizi uyaralım"

"Beden mahremiyeti vardır"

Camilered bugünün hutbesi giyinme adabıydı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş camide verdiği hutbede şu ifadeleri kullandı:

"Allah'ın koyduğu ölçülere, bizi yaratanın koyduğu ilkelere uymak zorunluluğumuz var. Bu kadar tabii bir şey ki anlatmak bile fazladan, gereksiz. Her insanın beden mahremiyeti vardır. Yüce dinimiz İslam, bu mahremiyetin zarar görmemesi için bedenimizin örtülmesi gereken yerlerini örtmemizi, başkalarına teşhir etmememizi emretmiştir. Kızlarımızı, oğlanlarımızı bir an önce evlenmeye teşvik edelim. Ülkemizde aile başına düşen çocuk sayısı gün geçtikçe azalıyor. Evlilik yaşı gittikçe yukarılara çıkıyor, 25'lere 30'lara çıkıyor. Bu konuda gençlerimizi uyaralım"

Bu açılama sosyal medya üzerinde gündem olurken en çok gelen tepki, fiyatlar nedeniyle oldu. Evlenme maliyetinin 1 milyonu bulduğunu, bu nedenle evlenemediğini söyleyen gençler, basit şekilde anlatmak gerekirse para olsa evleniriz diyor.

Sizce gençler neden geç evleniyor? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (18)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 3 Ay Önce
çok kolay söylüyordunuz da öyle kolay olmuyor. yardımcı olabiliyormusunuz mesela evlenecek gençlere.?nasıl bir yardımda bulunuyorsunuz mesela ?Şu içinde bulunduğumuz şartlarda evlenemiyor gençler.
Ziyaretçi 3 Ay Önce
yorumları niye yayınlamıyorsunuz ozaman yorum bölümünü kapatınız
Ziyaretçi 3 Ay Önce
Evlenmek pişmanlıktır bekarlık özgürlüktür
Ziyaretçi 3 Ay Önce
para mı var evlenecek Kendisinde para varsa gençleri evlendirsin
Ziyaretçi 3 Ay Önce
dinleyen olursa.anlatan çok olur