Discord Kapatılıyor Mu? Bakan'dan Son Dakika Açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Discord Kapatılıyor Mu? Bakan'dan Son Dakika Açıklaması

Discord adlı uygulamadan kız çocuklarını tehdit edildiği iddiasının ortaya çıkmasıyla, Discord ile ilgili bakanlık tarafından açıklama yapıldı. İşte detaylar...

Discord Kapatılıyor Mu? Bakan'dan Son Dakika Açıklaması

Discord kapatılacak mı?

Son günlerde sosyal medyayı kasıp kavuran şok iddialar ortaya çıktı. Discord adlı uygulama üzerinden 13-16 yaş arası kız çocuklarının tehdit edildiği ortaya çıktı. Konuyla ilgili hem İçişleri Bakanlığı hem de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı çalışma başlattı. Peki Discord kapatılacak mı? İşte Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yaptığı açıklamalar...

Uraloğlu, şu açıklamalarda bulundu:

"Şimdi bu benim de tabi biraz radarıma girdi. Mesela burada doğrudan siz oraya üye olamıyormuşsunuz. Birisinin referansıyla üye olabiliyormuşsunuz. Tamamen böyle bir altyapısı var. Esasında bu durum oraya girişleri biraz zorlaştırıyor, disipline ediyor da diyebiliriz. Biraz içeriğine bakınca dehşete düşmemek mümkün değil gerçekten.

Hafta içi hem İçişleri, hem Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ile yoğun bir mesai yürüttük. Discord başta olmak üzere. Bu konuda yapılması gerekenler noktasında istişare ettik. Önümüzdeki günlerde belli önlemlerin alınması gerekecektir. Biz bu önlemleri alacağız inşallah.

Yasakçı olmak istemiyoruz ancak gençleri korumak için her türlü yetkiyi kullanmaktan çekinmeyiz. Yasakçı zihniyetle değil de gereklerini yerine getirerek erişim engeli getirme noktasını istişare ediyoruz, henüz verilmiş bir karar yok.

AİLELERE ÇAĞRI

Anne ve babalara da çağrıda bulunan Uraloğlu, "Çocuklarımızın internet kullanımında ailelere büyük görevler düşüyor. Çocuklarımızın girdiği internet siteleri ve sosyal medya platformlarını yakından takip etsinler. Çocuklarımızı istismar etmek isteyen, zihinlerini karıştırmak isteyen kötü niyetli kişiler olacaktır. Ailelerimiz, çocuklarıyla daha fazla zaman geçirsinler." ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç