Dev bankadan yıl sonu tahminleri: Dolar 36, enflasyon 40, faiz 40
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dev bankadan yıl sonu tahminleri: Dolar 36, enflasyon 40, faiz 40

Son dakika haberi: Merkez Bankası'nın faizleri ne zaman düşüreceği açıklandı. İşte dev bankadan gelen faiz, dolar ve enflasyon yorumu.

Döviz 24 Tem 2024 0
Dev bankadan yıl sonu tahminleri: Dolar 36, enflasyon 40, faiz 40

Son dakika haberler: Fransa merkezli BNP Paribas, Merkez Bankası'nın faizi indireceği zamanı açıkladı ve kritik yorumlarda bulundu.

Paris merkezli bankacılık kuruluşu olan BNP Paribas, küresel çapta yüz binlerce müşteriye hizmet vermekte. Dünya ekonomileri hakkında değerlendirmelerde bulunan bankanın Başekonomist Hakan Aklar ve CEEMEA Başekonomisti Jeffrey Schultz, kritik bir rapor yayınladı.

Yayınlanan rapora baktığımızda Türkiye'de enflasyon rakamlarındaki düşüşün 2024'ün ikinci yarısında daha güçlü olacağına yer verildi.

Söz konusu raporda Merkez'in yüksek enflasyonla mücadele raahhüdünün muhtemel 2024 yılının ikinci yarısında karşılığını alacağına dikkatler çekildi. Banka yıllık enflasyonun yıl sonuna kadar keskin bir şekilde düşeceğini ve yüzde 40'lara kadar gerileyeceğini bildirdi.

Ekonomistler yaptığı değerlendirmede maliyet baskılarının azaldığını, yıllık ÜFE ile TÜFE enflasyonu arasındaki farkın bir yıldır negatif seyrettiği bildirildi. Altı aylık enflasyon rakamlarının geçen sene sonundan bu yana düşüş eğiliminde olduğunu ve maliyetlerdeki düşüş ile fiyatlar üzerindeki talep baskının azaldığına ve bu nedenlerle birlikte enflasyon rakamlarının düşüş eğilimine girdiğine dikkatler çekildi.

Söz konusu açıklamada, ''Daralan cari açığın ve artan sermaye girişlerinin TL'nin gerçek efektif değerlenmesine yardımcı olması gerekiyor” ifadelerine yer verildi ve sene sonunda doların 36 lira seviyesine kadar yükseleceğine yer verildi.

Faiz indirimleri ne zaman?

BNP Paribas yaptığı açıklamada merkez bankasının 2024 son çeyreğinde faiz indirimlerine başlayacağını ve yıl sonuna kadar 10 puanlık bir düşüşle faizin yüzde 40 seviyesine çekileceğine yer verildi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç